Samohrani otac otišao na vojnu vežbu s decom

Poziv za vojnu vežbu početkom juna stigao je 37-ogodišnjem Atili Bartoku iz Subotice

Plava koverta stigla je na adresu Atile Bartoka iz Subotice, a u njoj je bio poziv na vojnu vežbu, da se 23. juna u 7 časova javi u kasarnu „Bačka“ u Bačkoj Topoli. Bio bi to uobičajeni poziv da Atila nije samohrani roditelj.

– Imam dvoje maloletne dece, ćerkicu od 12 i sina od 10 godina koje sam vaspitavam i othranjujem tako da trenutno nisam u mogućnosti da prisustvujem vojnoj vežbi – kaže Atila Bartok iz Subotice za TV Prva.

On kao udovac nije imao drugog izbora nego da se na poziv žali.

– Otišao sam do vojnog odseka i predao svoju žalbu, gde su mi usmeno obećali da će mi stići rešenje pre zadatog roka, što se nije desilo, tako da nisam imao drugog izbora. Ja sam 23. ujutru uzeo svoju decu i otišao u Bačku Topolu da se javim u kasanu. Ako ja moram ići, deca idu sa mnom. Ja se od svoje dece ne odvajam – priča Atila. U kasarni su ga dočekali sa obaveštenjem da je njegova vojna vežba odložena iako Atila o tome nije bio obavešten.

Da je morao ipak da ide na vojnu vežbu, ovaj Subotičanin kaže da bi morao nekog da angažuje i da plaća da čuva decu ili bi ona bila s njim u kasarni.

– Ako im znaju obezbediti vaspitno osoblje, obrok tri puta dnevno i spavanje, razonodu, onda neka budu tamo – navodi on za TV Prva.

U porodičnom domu Bartoka sada se očekuje druga plava koverta koja bi trebalo da razjasni šta tačno znači odlaganje vojne vežbe, da li će morati ponovo da se žali ili će kao 45-godišnjak, kada deca postanu punoletna ipak morati osveži znanje iz vojske.

 

BlicKOMENTARI

 1. croat kaže:

  Sam se ponekad i sebi iznenadim koliko mi ispostujemo drzavu a koliko ona nas zauzvrat nepostuje!

 2. JaPaja kaže:

  Neko u vojnom odseku gadno zabrljao.

 3. EU građanin kaže:

  Gospodinu je znači uvažena žalba (odložena vojna vežba). U kasarni su upoznati o tome, samo njega niko nije izvestio o tome (pismenim niti usmenim putem).
  Znači neko je u vojmom odseku napravio propust u radu „ŠTO BI TREBALI NADLEŽNI DA PROVERE I KAZNE NESAVESNE RADNIKE“. Zbog nečije greške je samohrani otac išao u nepotreban trošak do Topole i nazad. Za taj novac što je potrošio na put, mogao je nešto kupiti deci!

 4. Miso kaže:

  Sto ne vode one koji nisu bili na dve nedelje?Attili svaka cas da je ovako pustupio!!!Sad se vidi kolko nas postuju!!!!

 5. Robert Mesaroš kaže:

  Neka idu na vojnu vežbu oni koji nisu služili vojni rok…
  Recimo naš cenjeni ministar odbrane gospodin Vulin

 6. delija kaže:

  davnih dana je trebala da se usvoji aktivna vojna rezerva koja bi funkcionisala na dobrovoljnom planu i za koju bi se ljudi obucavali kroz vezbe, godisnje od mesec do dva..,za to bi se primala puna plata kao i neka razlika za preostali period tokom godine.
  pasivna vojna rezerva bi funkcionisala samo evidenciono i u slucaju nekih stvarnih vanrednih situacija.
  dakle sve ovo sto se trenutno radi je komedija i pravo ogledalo republike u kojoj zivimo i koja nije sprovela ni jednu reformu do kraja
  mene videti nece ni dana u kasarni!!!

 7. Sojic kaže:

  Nek im ide Vucko na vojne vezbe

 8. chapric kaže:

  Necete na vojnu vezbu???????? .. E pa onda cete u corku!

 9. Volimljude kaže:

  Kakav kralj!

 10. S.O.S. 820044 kaže:

  Ja sam isao vise puta na front ali u rezervu ne bih!Pisao sam protiv kriminalaca koji su u sprezi sa vlascu pa su mi uzeli legalno oruzje i jos traze porez.Policijska banda u Backoj Topoli po nalogu kriminalaca iz MUP Stari Grad Beograd iz kuce gde ne zivim bez sudskog naloga protivno svakom zakonu.E sada posto neznam da kuvam neznam sta bi Ja radio u toj vojsci?Ako vlast oceni da neko kao Ja nije podoban za pistolj i vazdusnu pusku onda pogotovo nisam za kalasnjikov ili top.A i sledece nedelje idem malo do Peste da zavrsimo papire za jednu Madjarsku firmu.

OSTAVITE KOMENTAR