Sanacija staze na Segedinskom putu

U vremenu najvećeg poskupljenja naftnih derivata na trižištu Srbije, otpočela je sanacija biciklističke staze na Segedinskom putu. Protesti širom države, a pogotovo u Subotici su potpuno opravdani jer je, sem automobila, građanima  na raspolaganju veoma loš javni prevoz i još lošije biciklističke staze i trotoari. Da je grad prethodnih godina osluškivao žalbe biciklista u Subotici i uložio u rekonstrukciju i proširenje mreže biciklističkih staza, možda bi danas mogli reći: „Ako vam je skup dizel, a vi koristite bicikle. Izgradili smo dobre staze koje vam obezbeđuju efikasan i zdrav prevoz“.

Ovako, nema smisla upućivati Subotičane na staze pune rupa, koje godinama čekaju popravku. Pored toga, mnoga nova naselja  sa ostatkom grada nisu ni povezana stazama (npr stambeno naselje u Kireškoj). Podjednako teško je i onima koji žele da pešače, a ne žive na Segedinskom putu ili ulici Braće Radić.

Grad bi dobrom organizacijom staza za dvotočkaše i pešake mogao da promeni navike sugrađana. Dokle god smo mi grad automobila a ne ljudi, imaćemo nezadovoljstvo po pitanju parkinga i cene goriva.

Do tada…KOMENTARI

 1. De la Croix kaže:

  Tekuće održavanje u gradu je na nivou 1993. godine ili možda 1943. O nekim investicijma nema ni govora. Samo ako nešto udeli pokrajina ili republika. Zar je moguće da grad nema više svoja sredstva?

 2. ffilozoff kaže:

  Vratite nam dvokolice,pa, rob ko u Indiji vuce gazdu do Palica,ha,haha..A serifa nosite ko nekad princeze,na svaku hvataljku po dva roba…8 placenih sendvicima…hehe,he…

 3. (ba)laban kaže:

  Lopovi i probisveti ovi iz SNS… ranije lopovi iz DS… normalno i jedni i drugi u kombinaciji sa SVM… svi su ubirali harač, a od novca i investicija ni traga ni glasa. Kod DS je još kako-tako nešto urađeno moglo i da se vidi i to uglavnom pred izbore 2012. godine kad su i pali sa vlasti… mada su u Subotici potrajali još neko vreme.

  Sve-u-svemu ni jedna vlast nije zaslužila da bude na pijedestalu, iako su, realno, „žuti“ makar malo vodilli brigu o gradu za razliku od ovih zlotvora iz stranke malog vuka.

 4. !% kaže:

  ..ova biciklisticka staza nije redovno renovirana desetlecima, ..“malo zakrpe“ svakih 20-30 god. i to je to..

 5. krimos kaže:

  Kako samo jadna drzava,kad je vest na medijima da se popravlja biciklisticka staza duzine 100 m. Svakako za pohvalu sto uopste neko spominje bicklisticke staze

OSTAVITE KOMENTAR