Saopštenje gradskog odbora Pokreta socijalista: 8. mart – Borba za prava jednakih mogućnosti!

Više od sto godina 8. mart simbolizuje političko, ekonomsko i društveno dostignuće žena u čitavom svetu u borbi za prava jednakih mogućnosti.

Širom sveta ovaj praznik borbe za prava žena obeležava se različitim aktivnostima koje podsećaju na istorijat ovog praznika, usvojene  zakone i strategije za  smanjenje stepena diskriminacije i promene svakodnevnog života žena, činjenicu da se ravnopravnost žena meri prepoznavanjem ženskih interesa, njihovim uključivanjem u svaki razvojni politički, ekonomski ili drugi program i da prepoznavanje međusobne povezanosti socijalnih uloga i odnosa žena i muškaraca, poboljšava ukupnu dobrobit za lični život svakog od nas.

Politike jednakih šansi i mogućnosti danas ženama u Srbiji pružaju značajnu podršku i društva i  institucija da se principi rodne ravnopravnosti uvrste u sve sfere života, podršku koja obezbeđuje doslednu i bolju primenu donetih pravnih i zakonskih normi u oblasti ravnopravnosti, za život u društvu u kojem svako mora biti siguran i s jednakim mogućnostima bez obzira na pol.

Pokret socijalista će ove godine 8.mart obeležiti političkim aktivnostima koje će ukazati na sprovedene  razvojne politike u Srbiji za postizanje pune rodne ravnopravnosti koje predstavljaju čvrst temelj za razvoj principa ravnopravnosti polova i poštovanja ženskih ljudskih prava, posebno u oblastima pronatalitetnih politika, demografije, zapošljavanja, napredovanja u radu, sprečavanja nasilja nad ženama, zaštite, socijalne pravde,  i drugih.

Pokret socijalista podseća da je obaveza svih koji učestvuju u javnom životu, u donošenju odluka i kreiranju politika da stvaraju društvo jednakih šansi u kojem se kreiraju i sprovode programi i politike u skladu sa evropskim principima.

 

SVIM NAŠIM SUGRAĐANKAMA ČESTITAMO 8. MART MEĐUNARODNI DAN ŽENA!KOMENTARI

 1. LUDI MILOJKO kaže:

  KOJI SU OVI NA DRZAVNOM KAZANU

 2. Chicane kaže:

  Vulinova sekta broji 5 clanova, ako ne racunamo baba Julu, u izbeglistvu. Cemu medijsko pojavljivanje minorne stranke koja ne prelazi cenzus?

 3. Pekky kaže:

  Ha ha ha ha. Ha ha ha ha!

 4. Zloćko kaže:

  A gde ste bili pred Novu Godinu, kada je Deda Mraz trebao deci da deli poklone???
  Samo na ŽENE mislite, a na jadnu decu ste zaboravili?
  Nadam se da ste barem negde otišli i na neku zakusku i pićence, da proslavite 8. mart, kao u stara dobra socijalistička vremena, gde su se muškarci u stvari puno više radovali ovom prazniku nego žene.

 5. ffilozoff kaže:

  E,ovi su unistili zamlju 90-tih,i sad su na vlasti sa malim Alekom koji deli Srbiju kao precednik,na dobre i lose…

 6. Boki kaže:

  klasicna sekta…

 7. komenti kaže:

  Nije tacno, ima 6 clanova, i tetka iz Kanade je tu

 8. Dusko kaže:

  Ko je glavna riba u pokretu Nataša,Ilija,i bobic.

 9. ffilozoff kaže:

  Danas vodja sere po SM,kako nece biti nedodirljivih za poreklo imovine…hehehe,prvo ON,pa Vulin…pa ovi nasi carinici…hehehe

 10. Predrag kaže:

  Da li ce neko proveriti kandidaturu Bobic Predraga za direktora JKP” Suboticka toplana” ,rec je o falsfikatu sertifikata .

 11. Lajoš A,Ti? kaže:

  Po svemu sudeći sprema se nova i do sada najveća pljačka građana Srbije u novijoj istoriji, a to je najavljeni zakon o poreklu imovine. Pa da li neko veruje da će Vođa da krene prvo od svog ROĐENOG BRATA koji je pokupovao pola Srbije a drugu polovinu reketira, pa zatim Siniše Malog koji ima 47 kontoa u raznoraznim bankama u zemlji i svetu i onih spornih 25 stanova u Bugarskoj i ko zna šta još, pa preko ljigavca i dupelisca na čelu vojske a nije služio ni vojni rok Vulina koji reče da mu tetka ženina iz Kanade dade 205,000 EURA!!!! za čini mi se 5-sobni stan u Beogradu, i da ne nabrajam dalje jer bi lista bila jakooo dugačkaaaaa!!!

  Dakle AKO AV ne krene tim redom onda znajte da ste VI na redu, obični građani mahom srednje više klase i naravno pogotovo ako ste protiv NJEGA, SVI ĆETE MORATI DA IZMISLITE TETKU IZ KANADE OSIM AKO NISTE NEKI SOCIJALNI SLUČAJ!
  Za one koji imadu nešto više nego što im to sistem može istolerisati, a neće, njima se šalje jedna jasna poruka! A to je spakuj pare i trk u najbliži odbor SNS da doniraš keš VOĐI da bi te ostavio na miru i taj zakon mimoišao. Pride ćeš i potpisati člansku kartu i na svakim izborima ćeš komplet sa svojom porodicom da glasaš za PRVOROĐENOG IDIOTA-LAŽOVA-LOPOVA-BOLESNIKA-IZDAJNIKA!!!
  Sve što su smislili do sada su bile samo pljačke građana i države kroz raznorazne zakone i uredbe i ovaj dugo najavljivani zakon će biti poslednji ekser u kovčeg celoj ovoj nesrećnoj nazadnjačkoj zemlji Srbiji!!!

 12. Burduš majka kaže:

  Aj šetajte vi još vam samo Z.eri fale sa saopštenjem.ali svi ste vi mali mravi naspram ALEKSANDRA..

OSTAVITE KOMENTAR