Saopštenje karate kluba “Enpi”

Saopštenje povodom licemernog odgovora člana gradskog veća zaduženog za sport u Subotici – Nemanje Simovića, o nefinansiranju karate kluba “Enpi” za 2018. godinu

Karate klub “Enpi” je godinama najuspešniji klub u Srbiji, bez obzira o kojoj je karate federaciji reč. U proteklih 20 godina u Suboticu smo doveli preko 40.000 turista organizujući velike karate događaje kao što su “Super Enpi kup”, razni karate seminari i ostale karate manifestacije a samo u zadnje 3 godine organizovali smo u Subotici  Prvenstvo Sveta (2015) godine u okviru Svetske Šotokan karate do organizacije Ujedinjenih nacija sa preko 2000 učesnika i Prvenstvo Evrope u okviru iste organizacije (2017) sa preko 1500 učesnika. Predsednik organizacionog odbora 2015 godine bio je sadašnji gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban a prošle godine član organizacionog odbora je bio i sam gospodin Nemanja Simović.

Zamolio bi gospodina Simovića, ako ima hrabrosti, da objasni po kom osnovu je karate klub “Enpi”do sada dobijao sredstva od Grada, s obzirom da ni tada nije bio u “Karate savezu Srbije” i da ne bude licemeran, već da javno kaže razlog zbog kojeg su ove godine uskraćena sredstva Karate klubu “Enpi”.

Zbog čega Super Enpi koji se održava ove godine 25.03.2018. devetnaesti  put za redom nije više od interesa za grad, kada je sve ove godine bio. Zašto je sada faktura za jedan dan 124.200,00 dinara sa rokom plaćanja – 1 dan. Takođe, zašto je karate klub “Enpi” morao napustiti prostor u zgradi Jadrana u kome se nalazio već 15 godina i  u kome su stasavale generacije šampiona koje su se vraćale sa svetskih i evropskih prvenstava, iz svih zemalja sveta (Rusija, SAD, Engleska, Italja, Nemačka….) sa najsjajnijm odličjima.

Zamolio bih gospodina Simovića da konkretno i iskreno odgovori na ova pitanja, ako ima hrabrosti !!!

I zahvaljujem se gospodinu Maglaiu, što je jedini javno ukazao na nepravilnosti i manipulacije u subotičkom sportu.

Predsednik

Ćopić Milorad

1. Ime kaže:

Pa što vi ne kažete zašto vas je izostavio sa spiska nego nama ostavljate da nagađamo? Iskren odgovor ionako nećemo dobiti. Budite hrabri do kraja!

2. Ramona kaže:

Ja sportskim klubovima ne bih dala ni dinar. Ako trenirate sport trenirajte zato sto to volite zato sto zelite, od srca, a ne zbog novca. Inace proslo je vase vreme. Zastareli ste vreme je za nove nade subotice:)

3. Atila kaže:

Ćopiću kaznila te lokalna SNS bagra predvodjenja kumovima i preletačem Simovićem sto se nisi učlanio u njihovo mafijaško udruzenje zvano ‘betonske cipele i cupanje grkljana’ nego si postao predsednik Palmine stranke za Suboticu…Povredi im ti sujetu i stigla kazna.

4. Bradati Anonimus kaže:

Da se razumemo, i ta Ćopićeva Stranka srpskog jedinstva je ista ekipa kao SNS. Naime, kod Vučića je gužva i nisu svi zadovoljni raspodelom „karata“. Oni nezadovoljni su osnovali odbor te bezvezne Palmine stranke u nadi da će biti u prilici za neko novo deljenje. Nema tu razlike a ovo je razračunavanje oko plena.

Živim u nadi da će neki ugledni, kulturni i normalni Subotičani smoći snage da se politički udruže i uključe u politički život pod bilo kojim imenom. Ova sadašnja politička scena je došla sa margine društva. Pa zar ćemo sve prepustiti mafijašima, carinicima, prevarantima…

5. Dva u jedan kaže:

@Ramona, enteligencijo! Gde da treniraju oni koji vole sport – u svom dvorištu, na tavanu, u šupi, kako sportski klubovi da okupljaju mlade, da im pruže makar najosnovnije uslove da treniraju ako im ti „ne bi dala ni dinara“? Šta ima a da je besplatno? Možeš voleti od srca koliko hoćeš, ali treba da imaš teren, salu, sprave, strunjaču, trenera, tuš…šta god… „Prošlo je vaše vreme, zastareli ste vreme je za nove nade Subotice“, mudruješ. Kome je ovo upućeno? Čije vreme je prošlo? Pa upravo o mladima koji hoće da se bave sportom je reč, aloooooo, a ko će ih učiti ako neće „matori“, oni kojima je „prošlo vreme“ (za aktivno bavljenje sportom)?

6. Bob Rock kaže:

Koliko vidim i ranije su pomenuta, zaslužna gospoda bili članovi razno raznih odbora , sekcija i sličnih aktivnosti, oare se uglavnom vade iz džepa poreskih obveznika, a pomenutima donose gratis slikanja i instant slavu. Dakle, koliko sam shvatio pisac ovih redova nije protestovao dok je bio zajedno u kolu sa Preletačevićima. Tek kada je iz njega izbačen digao je glas. Gospodine Vi ste morali za Vaš klub da se borite snagom sportskih argumenata, koje Vam niko ne može osporiti.Ali kada ste sa đavolom poleli tijve saditi

7. Bob Rock kaže:

tikve saditi, mogli ste se nadati ovome.

8. Anonimni kaže:

ja treniram kuci. tus imam takodje kuci. treniram zato sto volim a ne zbog para. terena ima na pretek parkova takodje, treniram i napolju u dudovoj. tako mogu i oni.