Saopštenje SPO I SBB

Srpski pokret obnove I stranka Saveza bačkih Bunjevaca uputila je saopštenje u kome osuđuje što je skinuta tačka dnevnog reda koja se odnosi na formiranje mesne zajednice “Mišićevo”. Ovo je još jedan u nizu dokaza da lokalna vlast ne samo da ne želi da izađe u susret građanima Mišićeva i omogući formiranje jedne male mesne zajednice nego neme ni nemeru da izvrši decentralizaciju gradske vlasti koju su obećali građanima Subotice u izbornoj kampanji za loklane izbore, navodi se u zajedničkom saopštenju pomenute stranke.

Slika

saopštenje SPO i SBB

Gradski odbor SPO u Subotici i Savez bačkih Bunjevaca povodom Svetskog dana Roma uručili su pomoć za ugrožene Romske porodice. U saopštenju se navodi da su tim povodom Srpski Pokret Obnove i Savez Bačkih Bunjevaca izrazili punu podršku naporima Romske zajednice u Subotici da ostvare prava koja im kao i drugim građanima pripadaju i uputili oštru kritiku lokalnoj samoupravi da se za prava Roma zalaže samo deklarativno ali ne i praktično.