Saopštenje Srpskog pokreta Dveri Subotica: Trka za Ginisa

Raspisivanjem gradskih i republičkih izbora počela je izborna trka. Vladajuća kompozicija sastavljena od stranaka koje su u gradu poznate samo po preletačkim kadrovima, predala je listu oko dva sata ujutru.

Ono što Srpski pokret Dveri ne prihvata i smatra krajnje bezobraznim i nepristojnim je da se liste predaju posle 22 časa.

Ovim vlast pokazuje da ne poštuje ničije vreme predviđeno za odmor, a samim tim ne poštuju ni građane. Prethodnih dana su intenzivno vršili kampanju od vrata do vrata i na taj način takođe uznemirivali naše građane. Pitanja kao što su ,,Da li ćete izaći na izbore,, i ,,Za koga ćete glasati,, i u isto vreme nositi spiskove građana i upisivati njihove odgovore predstavlja grubo kršenje njihovih prava na slobodno odlučivanje i izražavanja.

Trude se da na svaki način obesmisle postojanje izbora i izražavanja slobodne volje svakog našeg građanina.

1. Vesko kaže:

Nazalost, tako je. Uglavnom svi to rade, sve se utrkuju da budu napredni. A kada sve to prođe i formiraju vlast, tada ih nece biti i kada je radno vreme.

2. Boris kaže:

Verovatno vam je tesko da obezbediti tricavih 2000 potpisa pa sad napadate one koji su to uspeli za manje od pet sati…..

3. Rodoljub kaže:

Sta ce biti da Vesko podrzava Dveri? Kakva je ovo panika medju svim nebitnim likovima u gradu pa se bave samo SNS-om? Gospodo iz Dveri, ili bolje reci gospodine, posto vas toliko ima, kampanja od vrata do vrata je legitimna i legalna. To sto niko ne zeli da se bori za vase polufasisticke stavove to je vas problem.

4. Milanez kaže:

Ono sto SrBski pokret Dveri ne zna, moglo bi da napuni Gradsku biblioteku. Pravo je gradjana da se ne izjasne o svom politickom opredeljenju, ali je i pravo aktiviste politicke stranke da lobira za svoju stranku. Informisite se pre nego sto izdate saopstenje, ako vec sebe smatrate dovoljno bitnim da izdate saopstenje…

5. kalkulator kaže:

Presmešno mi je ovo saopštenje, saopštenje „stranke“ mada bi bolja reč bila udruženje jer ih toliko ima (nema) koja se šovinistički ponaša prema ženskom polu, otvoreno ih izdvajajući po principima srednjeg veka. „Stranka“ koju čine sve sami preletači, plaćenici i pojedinci sa tribina raznih klubova koji su opet plaćeni da propagiraju unazađenu i nadasve prevaziđenu politiku.

6. Istina kaže:

Zalosno je kada jedna stranka sa podrskom na lokalu koja je ravna statistickoj gresci umisli da je postala vazan faktor na lokalnoj politickoj sceni. Moj savet je da prvo sakupe potpise pa tek onda neka suceljavaju svoja misljenja i stavove sa ostalima.

7. Teja Kralj kaže:

U političkom smislu marginalci i autsajderi u psihosociloskom proverena austitična organizacija koja u Subotici predstavlja nekoga ko kefće a ne ujeda.Kao takva ne može da ugrozi i dovede u pitanje snagu SNS-a.Sve što se radi na izborima je legitimno ali za politički rad i aktivizam treba imati i članove.

8. Vesko kaže:

@ Rodoljube, to sto sam ja podrzao ovo saopstenje, ne znaci da podrzavam pokret Dveri. Isto tako, ne mora da znaci da su uvek u pravu najvece stranke i one koje su u vlasti.

9. JosoLane kaže:

Ko su sad pa te Dveri? Jel to ono pecarosko udruzenje sto su im istekle dozvole? Misli lepo je sto imaju misljenje i stavove, samo im fale glasaci i potpisi da bi imalo smisla uopste i cuti nesto od njih, zar ne!?

10. treća-sreća kaže:

Tekst je na mestu… Ovi iz SNS-a su pravi primerci nevaspitane i neobrazovane st*ke, ali šta očekivati od njih kad su izdanci Radikala, a jedan od glavnih likova im je smešni Gojko Radić, kum Tome-diplome.

Što se tiče ovih ultranacionalista, Dveri, osim ovog teksta sve ostalo im nije na mestu.

Tako, dragi moji, šanse da svoj glas dam Dverima su 0%, a ovima što dosađuju od vrata do vrata, a oprobani su lažovi i lopovi, šanse su kod mene još manje.

Za koga glasati???… pitanje je sad???

Zasad mi je favorit Saša Radulović i „Dosta je bilo“, ali videćemo šta je još u oskudnoj ponudi. U svakom slučaju ne treba da dozvolimo da vlast ostane u rukama aktuelnih lopova i propaliteta SNS i SPS, a takođe ni onima žuto obojenima. Nažalost, opet smo u situaciji da glasamo PROTIV a ne ZA nekog. U svakom slučaju GLASATI TREBA, jer svaka pasivnost daje prednost ovim aktuelnima, pošto će njihovi svi da glasaju. Ako ne želite više da gledate debeloustog i kad otvorite frižider ili mikrotalasnu, GLASAJTE!

11. srbenda iz b.topole kaže:

..Glasam za Dveri.. ……….Ima li ……….ko sta…………. PROTIV?????I sta je u tome strasno??Orban je cisti nacionalista ..pa to nikome ne smeta .. I dobro da je tako .. jer nije lazov kao oni prethodni.,zato ce dveri ako udju u skupstinu .. tj ako predju cenzus// pokusati da se ponasaju kao sto se Madjarski patriota ponasa u parlamentu MADJARSKE!!OBAVEZNO izadjite i glasajte po savesti.. i ne kukajte stalno da su vam Srbi krivi za sve … jer ste sami krivi za vecinu stvari koje vam se desavaju u zivotu!!

12. Megille kaže:

@ srbenda iz b.topole U pravu si bre , sve ove harange protiv dveri su orkestirani od ovih ‘ crvenih buržuja’ koji su nam oteli vlast. Nadam se da će se politička slika Subotice posle izbora promeniti.