Saopštenje stranke Zeleni Subotice: Manipulacijom protiv rešenja za Palić

Povodom saopštenja Pokreta građanske Subotice, Zeleni Subotice smatraju dobrodošlom svaku inicijativu, ideju i aktivnosti u cilju rešavanja ekoloških problema.

U konkretnom slučaju, PGS problem kvaliteta vode Palićkog jezera sagledava kroz prizmu politike, insistirajući na periodu od poslednjih par godina, optužujući tako za trenutno stanje aktuelnu vlast u Subotici, iako problemi datiraju decenijama unazad.

Poslednjih tridesetak godina  skoro da nije ništa urađeno po pitanju rešavanja infrastrukture u okolini Palićkog jezera. Poljoprivredne aktivnosti obavljaju se uz samu ivicu jezera i svake godine povećavaju njegovu površinu, usled odrona dela zemljišta, i zagađuju jezero raznim herbicidima itd.

Zeleni Subotice smatraju da je preduslov za bolji kvalitet jezera izgradnja kanalizacione mreže, a početak izgradnje plaran je u toku ove godine u naselju Palić kao i Vikend naselju oko samog jezera. To je imperativ koji će po prvi put doneti konkretne i pozitivne rezultate kada je u pitanju kvalitet vode jezera Palić.

U  svom saopštenju, PGS za stanje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda imputira odgovornost aktuelnoj vlasti.

S tim u vezi, podsećamo na činjenicu da su loše projektovanje jednog dela postrojenja (2005-2009. god.) i minimalna, nedovoljna ulaganja za održavanje sistema nakon puštanja postrojenja u rad 2009. godine, dovela  do toga da se grad trenutno suočava sa problemima u funkcionisanju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, gde se za potrebe rekonstrukcije, ove godine izdvaja 50 miliona dinara.

Izvlačenjem iz konteksta, PSG  „zaboravlja“ na istorijat problema, a odgovornost prebacuje na aktuelnu vlast.

Zeleni Subotice nedvosmisleno podržavaju stavove gradonačelnika  i nadležnih službi unutar  Gradske uprave da se aktivnosti poput rešavanja problema Palićkog jezera i sveukupni razvoj i napredak, pre svega, realizuju iz sopstvenih sredstava, projekata, donacija i kroz saradnju sa pokrajinom i republikom.

 

Gradski odbor Zelenih SuboticeKOMENTARI

 1. Nemanja kaže:

  Maglai nema pravo glasa, pokazo je sta je uradio i sta zna da uradi! Zasto se uopste sakriva iza tog pokreta

 2. Pipuš kaže:

  Za neupućene: Stranka zelenih je filijala SNSa. Služi samo da odvuče glasove onih koji su protiv braće Vučić i Labana. Komotno ispod njihovih saopštenja može da se potpiše SNS. Zabole njih ona stvar za zelenilo.

 3. Nemanja kaže:

  Ako su Zeleni filijala, sto nije tacno, sta su onda PGS? Da nema neke veze sa Jankovicem…. eee mrzitelji, samo se u to razumete

 4. Posmatrac kaže:

  Problem nije od juce, nazalost uvek tezi kraj izvuku gradjani! Svi koji su ukljuceni u realizaciju problema su za svaku pohvalu! Samo napred Zeleni!

 5. Mali zeleni Subotice kaže:

  U suprotnom, ostavke!

 6. Gradjanin Subotice kaže:

  Dali je sad pitanje SNS ili Palićko jezero ? Uvek se mešaju babe i žabe . Trebali bi već jednom da se probudi svest i da se ne meša u sve poitika ko i zašto. A što se tiče Zeleni Subotice imaju dovoljno dokaza da ipak nešto rade za Svoju suboticu . Ja ih podržavam u punoj meri i samo napred Zeleni.

 7. Ime kaže:

  Zeleni, Vučić vam viri iza svake reči. Maglaija spominjete samo da bi opravdali to što ova šaka jada od naprednjaka ništa nije u stanju da uradi osim da trpa sebi u džep. Opet ista retorika – sve je sada loše jer oni pre nas ništa nisu uradili. Zajahali ste vlast još pre 4 godine , i ništa niste u stanju da uradite , osim što stalno krivicu svaljujete na one pre vas. Nemojte više da nas farbate ovim glupim saopštenjima. Palić je septička jama i zbog toga treba da vas je sramota.

 8. Glupavi Pipuš kaže:

  Ta komedija najgoreg gradonačelnika Subotice, Jencike Maglajia, Pokret građana Subotice, radi isto kao što rade starlete (savremene fukse, droce, istresače). Važno je da se trpaš (il’ da ti trpaju) u medije i da pametuješ. A ko će o čemu pametovati – zna se. Vojnik o skraćenju, a Jencika o poštenju i stručnosti….
  Kako čujem polako pristižu krivične prijave za Jencikino „pametno“ gazdovanje s varoškim novcima.

 9. Pipuš kaže:

  Ha,ha, kako su SNS botovi odmah skočili. Pa ja nigde nisam pomenuo Jenciku. Samo to da su Zeleni lažna stranka. Dakle dobro sam informisan.

 10. DaniloS kaže:

  Da si bar malo informisan video bi ili cuo da su Zeleni udruzenje gradjana a ne stranka. Ako bas jako zelis da budes informisan i da saznas da li su lazna ili nisu, jednostavno odes na APR sajt i pogledas registraciju. A ako te interesuje sta i kako rade Zeleni u interesu svih gradjana onda odes na njihov sajt zelenisubotice. rs

 11. šid kaže:

  UFfffffffffffffff-ZELENI??? Preletači ĆUTITE. SPS-ZEP-SNS i pokret kojim se sada oglašavate. Usput je Šoki i poslanik SNS-a u gradskoj skupštini. Bre čoveče mani se ti izdavanja saopštenja kada si najgori od najgorih. Zato te je Bulatović i šutnuo iz stranke.

 12. tarabetina kaže:

  hahahahahahahahaha

 13. Gradjanin Subotice kaže:

  Samo jedan kometar za dali g-din ili ne neznam ali da budete obavesteni Bulatović nije šutnuo iz straneke . ako dajete komentare dajte prave a nemojte izljavljivati što nije istina prvo se uverite u to šta izljavljujete

 14. punisher kaže:

  Jencika je tata za ceo SNS a narocito za onog sa betonskim cimzmama

 15. tarabetina kaže:

  Zelenih ima i u tom preduzecu?

 16. šid kaže:

  Građanine subotice . Ne šutnuo nego naglavačke izbacio i Šokija i veterinara kada je video koje radnje radite a tu je i vaš DaniloS. Još der reci da Šoki ne ubire kao predsednik pokreta poene ali ilovu u vodovodu. Ne zna narod misli da se bavite ekologijom, bavite se na papiru usput odradite neku akciju kada dovedete ljude u zabludu lepom pričom, ljudi se učlane odrade poslove čišćenja vi se fotkate i onda Šoki i Antika stanu pred objektive u čizmama kao radili su. Ima tu još jedan pokret ekološki“ Čista voda“-isto Vaša. Narode ne verujte im jer LAŽU.

 17. Nikola Mala Bosna kaže:

  Zeleni ce morati da u politicki mulj ubace gljivice kako bi ocistili glib SNS a sa politicke scene Subotice. Naravno ako su dosledni u svojoj politickoj borbi jer ovolika kolicina „politickog stajnjaka“nije zabelezena u Subotici.Kao poljoprivredni inzinjer stajnjak smatram korisnim za zemlju ali ovo zahteva poseban nadzor!I Zbog“raznih stetnih efekata po okolinu“

 18. Pajo kaže:

  DaniloS@
  Pa ti izgleda nisi obavesten!

 19. DaniloS kaže:

  Auu koliko Psg Gsp Sgp na jednom mestu… a izmisljotina pun kamion. Kako se osecate kad mrzite? Mozete vi to i mnogo bolje

 20. šid kaže:

  Danče(DANILO s) 🙂 pa što pitaš kako se osećamo kada ti sa tvojim šefom prednjačiš u mržnji. Korist! Korist vam je važna i zato pokrij se ušima zeko mali, šoki te plaća da lažeš i sram te bilo . kad ste toliko sposobni što onda niste očistili „svoj“ kanal onaj kod prozivke? ( Tamo živite a imate i odbor)Rekoste niste mogli jer je bagrem invazivna vrsta i Jene Maglai Vam nije dao-LAŽ. Nabrojte gde ste šta učinili po pitanju ekologije.

 21. Pajo kaže:

  Stef@
  U taj PGS nemoj da mislis da primaju svakoga ! Kao u SNjS ILI Zip!

OSTAVITE KOMENTAR