Saopštenje za javnost – JKP „Subotička toplana“

JKP „Subotička toplana“ obaveštava svoje potrošače da je tokom jučerašnjeg dana počela distribucija računa za utrošenu toplotnu energiju za mesec februar 2016. godine. Toplana je, kao i u prethodnom periodu, dosledno primenjivala tarifni sistem za obračun utrošene toplotne energije donet od strane nadležnih organa lokalne samouprave. Obzirom na veliki broj reklamacija na iznos računa za mesec januar 2016. godine, Toplana saopštava da je primenjen jednotarifni način obračuna toplotne energije za mesec februar identičan načinu obračuna primenjenim u januaru. Obzirom da je prosečna spoljna mesečna temperatura za mesec februar bila 7 oC a da je za mesec januar bila 0,81 oC, saglasno tarifnom sistemu i načinu obračuna prema registrovanom utrošku toplotne energije koji važi za obračunski period za mesec februar, potrošači iz kategorije stamebnih potrošača, kao posledicu blažih meteoroloških uslova i primenjenog načina obračuna, mogu očekivati iznose računa koji će u proseku biti niži za oko 38%, uzimajući u obzir celokupno područje snabdevanja.

toplana_660x330

Iz prethodno navedenih razloga, prosečan fakturisani iznos utrošene toplotne energije  potrošača iz kategorije individualnih stambenih objekata niži je za 40% u proseku. Niži iznosi računa za grejanje za mesec februar u odnosu na mesec januar isključivo su posledica faktora koji utiču na potrošnju toplotne energije – prvenstveno prosečna spoljašnja temperatura i primenjeni način jednotarifnog obračuna registrovane potrošnje toplotne energije.KOMENTARI

 1. roki kaže:

  Racuni ce mozda biti manji jer niste nista grejali. Ceo februar su radijatori bili hladni pa ko je hteo da se ugreje morao da se dogreva na struju.
  Bas se pitam sto se suboticka bolnica i dosta skola odjavilo sa gradske toplane i presli na grejanje na gas preko subotica gasa. Racuni su im duplo a negde i vise od duplo manji. Kako ce sad gradska toplana da nadomesti nedostatak para od ovih velikih potrosaca, hoce li nam opet uvecavati racune obicnih gradjana jer se veliki sistemi polako odjavljuju sa graske toplane?
  Jos malo pa niko nece koristi usluge gradske toplane, sva sreca pa Subotica ima pokrivenost sa gasom skoro 100%, uskoro ce toplana staviti kljuc u bravu pod uslovom ako i dalje ovako budu krali gradjane.

 2. Klint kaže:

  Koji su to prevaranti

 3. TT kaže:

  Nisu Vas krali na merenju nego na ceni energije

 4. treća-sreća kaže:

  Ovo je već perfidna pljačka građana, bez trunke stida, a o obrazloženju da i ne govorimo.

  Svi podaci govore o najtoplijem letu u poslednjih sto godina, a jedino Toplanini računi se sa tim ne slažu. Tek ovo objašnjenje da će u najkraćem mesecu u godini računi biti niži za SAMO 40%, a radijatori nam bili mlaki ili hladni.

  Dervo Ahmetović (neću da ga nazovem gospodinom, jer je predvodnik lopova) se malo izleteo na onom sastanku sa građanima LAŽIMA da su računi ovog januara veći zbog različitog načina obračuna (navodno je u 2015. obračunavano po principu fiksni deo + naknada za potrošeno), što nije tačno, jer je i prošlog i ovog januara obračunavana samo „potrošena“ energija. Dakle, LAŽ samo da bi se opelješili potrošači i punio budžet radi isplate džabalebaroša u Javnim preduzećima i finansirale političke partije. To je i razlog da se na kraju uvek zaključi da su ovi iz Toplane pošteno odradili obračun. Problem je što su svake sledeće godine sve više nezajažljivi.

  Rešenje… nemam pojma… možda da svi ili bar velika većina prestanu uopšte da plaćaju račune Toplani, jer u tom slučaju ni izvršitelji ne bi stigli sve da nas obrade i naplate nam navodna dugovanja.

 5. JAPAJA kaže:

  Ovo preduzece je poduze zrelo za uvodjenje mere prinudne uprave a da se Dervo i njegove sateliti uklone iz tog preduzeca.
  Ono sto treba pod hitno da se uradi jeste da se :
  1. zabrani pokrivanje i prelivanje nenaplacenih racuna na gradjane koji
  uredno placaju racune utrosene toplote,
  2. Zabrani troskovi reprezerntacije,
  3. Zabrani isplate stimulacije zaposlenima,
  4. Zabrani isplate sponzorstva,
  5. Zabrani isplate donacija,
  6. Smanjenji preterani broja zaposlenih administrativnih radnika
  7. Ispitaju valjanost senzora i spreci-zabrani mogucnost isporucioca toplotne energije da regulacijom-manipulacijom uticu na potrosnju

  Sto se tice gradjanstva mislim da je najbolje resenje da se nadje nacin da se sklopi neki povoljan arazman sa distributerom gasa i da svaka zgrada svaki ulaz predje sa gradske Toplane na na grejanje na gas koje nije vezano za kvadrate, senzore, „fiksne“ i „varijabilne“ delove. Nadam se da distributer gasa u Subotici vec ima resenje kojim bi izasao pred gradjane i definitivno pomogao uz obostranu korist da se oslobodimo ove dzabalebaroske organizacije zvane Suboticka Toplana.

  P.S/ Objavite ovaj komentar ispravljen od nekih gresaka

 6. JAPAJA kaže:

  @treca-sreca
  Podrzao bih taj tvoj predlog o neplacanju racuna kad bi on bio koristan za gradjane. Ne davna proslost nas uci da je to ravno samoubistvu. Seti se samo Nisa i onog niskog djilkosa – vinogradara (Zorana Zivkovica) koji je svojevremeno radi dolaska na vlasti pozvao gradjane Nisa da ne placaju struju. Epilog tog njegovog poziva je da je on dosao na vlast a gradjane otkacio – zabolela ga ona stvar za njih. Svi do jednog koji su ga poslusali su bili iskljuceni pa utuzeni pa su morali platiti pozamasne sudske troskove, advokatske usluge , pa su morali platiti ponovno ukljucenje a cak 73 gradjana Nisa je doslo u situaciju da im se imovina stavi na dobos radi naplate EPS-ovih potrazivanja.
  Resenje je u iznalazenju alternativi grejanu Toplane pa se ona nece moci ponasati poput gradskog huligana kome ni gradska uprava ne moze i nece nista.

OSTAVITE KOMENTAR