Saslušanje bivšeg stečajnog upravnika „Agrokombinata“

U toku je saslušanje bivšeg stečajnog upravnika „Agrokombinata“ iz Subotice Šandora Šomođia, kod sudije za prethodni stečaji postupak. U Višem javnom tužilaštvu kažu da da je osumnjičen za zloupotebu službenog položaja i zloupotrebu za otuđenje imovine Agrokombinata.
Udruženje malih akcionara Agrombinata proteklih godina skreće pažnju javnosti na nezakonitosti u stečajnom postupku.

sudKOMENTARI

 1. Vesko kaže:

  Davno je trebao biti uhapsen i osuđen, zajedno sa njegovom ekipom, odnosno sa onima koji su mu godinama odobravali i sprovodili pljacku u AGROKOMBINATU SUBOTICA, u kojem je otuđen novac u milionima eura i stavljen u dzepove pojedinaca, koji su danas uspesni privrednici i biznismeni, na nesreci radnika i malih akcionara, kao i drzave koja ima udeo oko 46% akcija. Nazalost drzava je dugo bila nezainteresovana za ovaj slucaj, jedino su mali kacionari podnosili krivicne prijave, prikupljali dokaze, obracali se javnosti i nekoliko puta protestvovali.

 2. Vesko kaže:

  Treba malo vise dana i meseci da se saslusava, a ima i o cemu. Nazalost nikad se nece moci utvrditi sta je sve otuđeno i opljackano, od nekada najveceg poljop. kombinata na severu Backe, kojeg je stecejna ekipa i rukovodstvo dovelo do bankrota, da bi se posle pristupilo komadanju i bagetelnoj prodaji firme, uz odobrenje stec. sudije u to vreme. Naprm. poljop. zemljiste oko 1300 ha prodato po ceni oko 4000 eura po hektaru, dok je stvarna cena bila najmenje dupla, pogotovo sto je grupisana u celinu, a isto tako ispod cene je prodata farma svinja, silos, objekti na Verusicu i Zedniku itd. Nase primedbe na procenu su odbacene.

 3. Pravdoljub kaže:

  Bivši „YUCOM“, firma iz Tavankuta posle stečaja pala je u nemilost ovoga gore imenovanog gospodina iz Stare Moravice,koji je angažovao agenciju za obezbeđenje za čuvanje objekta u Donjem Tavankutu. Agencija koju je angažovao vodio je izvesni vlasnik agencije iz Subotice, taj čovek ili bolje rečeno nečovek čuvarima je isplaćivao plate posle višemesečnog čekanja na taj način što ih je slao u Moravicu u gospodina Šomođija drvaru po drva. Isti su mnogima ostali dužni velike iznose novca na ime čuvanja imovine u „Yucom“-u, da bude još perverznije deo radnika su isplatili dok većina svoj novac nije videla nikada i kada je tih nekoliko radnika pokušalo da naplati svoja potraživanja, tada je dnevnik rada koji je uredno vođen, sklonjen. Gde? Niko nezna ,osim vlasnika agencije i njegovog nadređenog.

 4. Alvatna kaže:

  Sta će biti sa glavnom osobom koja se sve odluke i poslove stecajnog upravnika odobravala. Zar će nju zaobići krivična odgovornost? Ja mislim da nebi trebalo.

 5. Megille kaže:

  @ Pravdoljub, Morvica ? Znači to je ta veza ,Kasa Jožef je rodom iz Moravice. Sve je to zatvoreni krug. Sa jedne strane bivši radnici Agrokombinata su izigrani ,sa druge strane bivši vlasnici zemljišta koji na osnovu zakona o restituciji traže nazad svoju dedovinu koji je u sklopu Agrokombinata. A ova treća strana je najinteresantnija : Naime Privredni park Mali Bajmok je izgrađen na delu tog zemljišta koji je pripadao prijašnjim vlasnicima kojima su komunisti to oteli nakon drugog rata. Strani nemački i drugi investitori su dobro prevareni ,samo još da se ispita kako i ko im je dao građevinsku dozvolu da grade na tuđem zemljištu ?

 6. Pravdoljub kaže:

  MEGILLE@@@ da Šanji bači je iz Moravice, za pokojnog Kasu neznam.

 7. Megille kaže:

  @ Pravdoljub ,sada si saznao i ono što nisi znao. Lep pozdrav.

OSTAVITE KOMENTAR