Savetovalište za narkomane pozvalo pet stotina ljudi

Besplatno telefonsko savetovalište za narkomane pozvalo je u prvih godinu dana skoro pet stotina ljudi, prenosi RTV.

Organizacija „Izlazak“, koja je uspostavila ovu liniju, predstavila je danas u Subotici i druge rezultate projekta u okviru kojeg je linija uspostavljena.

Broj 0800 100 400 besplatan je telefon za sve zavisnike od droga u Srbiji koji pozivom mogu da dobiju informacije o tome gde mogu da potraže i dobiju adekvatnu pomoć.

Ova linija otvorena je sredinom prošle godine, a do sada je pomenuti broj pozvalo skoro pet stotina zavisnika.

„Pružili smo dosta informacija, podstakli dosta ljudi da se uključe u proces oporavka, da odu na rehabilitaciju.

Isto tako smo ostvarili dosta interakcija, odnosno posredovanja između raznih institucija koje se bave ovim problemom i onih kojima je ta pomoć potrebna“- kaže predsednik Organizacije „Izlazak“ Aleksandar Žugić.

A šta posle? Organizacija „Izlazak“ angažovana je i na pružanju odgovora na ovo pitanje koje najviše muči bivše zavisnike.

„Mi se bavimo najviše motivacijom. Trudimo se da motivišemo što veći broj zavisnika da se uključe u proces oporavka. Jedna od stvari koja nam je, u kojoj mogu reći da smo uspešni, a to je resocijalizacija oporavljenih zavisnika“, dodaje on.

Niko od učesnika skupa u Subotici nije imao odgovor na pitanje koliko narkomana živi u gradu, odnosno koliko Subotica ima lečenih narkomana.

 

RTVKOMENTARI

 1. Racionalan kaže:

  Narkomanija medju mladima, a bogami i starima, je postala sasvim normalna pojava u ovom nasem „naprednom“ sistemu. Vrlo je lako nabaviti supstance svih boja i oblika, treba samo malo istraziti po takozvanom „Internetu Tame“. Protiv ovoga se treba boriti. Protiv ovoga treba poduzeti sve moguce mere, a prva i najlakse dostupna je da, poput korisnika @Istina… razbijamo kolektivnu nesvest i razvejavamo maglu Anti-Sistema koja se navukla preko svih sfera zivota u ovoj zemlji. Poslusajte mudre reci korisnika @Istina… i izadjite iz moralnog mraka!

 2. Stalozen kaže:

  Meni su komentari korisnika @Istina pomogli da se skinem sa kreka. Ovakve komunisticke sluzbe sluze za prikupljanje informacija, a ne za pomoc obolelima. Komunisti nisu nikom nikad pomogli, zapravo, ni sami sebima.

 3. Mister No kaže:

  Živimo u vremenu i društvu u kojem se narkomanija relativizira a narkomani smatraju žrtvama sistema. Istovremeno,mnogi veru smatraju zlom a vernike praktičare zlonamernicima. U nekim azijskim zemljama droga je zlo broj jedan,za distribuciju i korišćenje narkotika izriče se smrtna kazna.

 4. Dule Pacov kaže:

  Montenegro i Albanija čine uzrok problema.Imas čoveka imaš problem nemaš čoveka……….

OSTAVITE KOMENTAR