Sedam sati zasedali odbornici

Odbornici su za sedam sati usvojili 113 tačaka dnevnog reda. Sednici su prisustvovali učenici Srednje Medicinske škole i Udruženje za zaštitu građana SPAS, a u Skupštini je ukupno formirano osam odborničkih grupa i tri samostalna odbornika.

 

Sednica Skupština je počela raspravom predsednice skupštine i odbornika DSVM-a Arpada Silarda.

 

Prestao je mandat Modestu Dulići i Blašku Stantiću i na njihovo mesto su došli Danijel Kovačić i Anđela Horvat.

 

SNS nije glasao za konsolidovani završni račun budžeta za 2011.godinu.

 

– Iz predloženog završnog računa se vidi sintetički prikaz, bez uvoda u analitiku. Ne možemo ulaziti u suštinsku analizu i verujemo da postoje greške – rekao je odbornik SNS-a Ilija Maravić.

 

– Ukazujemo da nekontrolisano zapošljavaju ljude po javnim i komunalnim preduzećima. Odbornička grupa Pokrenimo Suboticu Tomislav Nikolić neće glasati za završni račun dok ne prođe eksternu reviziju – dodao je Maravić.

 

Mirko Bajić, odbornik Saveza bačkih Bunjevaca je rekao da se na plan nije moglo više uticati.

 

– Želim da ukažem na činjenicu da je napisano da smo dobili više od planiranog i dobili 150 miliona dinara i samo od Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i rudarstvo od 80 miliona dinara, što je za pohvalu – rekao je Bajić koji se osvrnuo na fiskulturnu salu u Đurđinu koja nije završena.

 

– Mi danas usvajamo Odluku po kojoj ćemo konstatovati šta je potrošeno i ne možemo da utičemo na to. U materijalu vidimo brojke, ali ne vidimo detalje kako su ta sredstva utrošena. Iz materijala se vidi ono što je isticano tokom usvajanja budžeta za 2011. godinu, a to je činjenica da je budžet promašen za milijardu dinara. Činjenica je da je budžet bio naduvan- rekao je Jene Maglai iz SVMa.

 

Odbornici Skupštine grada usvojili su izmene odluke o utvrđivanju naknade za uređenje građevinskog zemljišta. Usvojena je izmena da se za naknadu uplaćenu u jednokratnom iznosu odobrava umanjenje od 40 odsto, umesto dosadašnjih 20 odsto. Takođe, broj garažnih ili parking mesta spram površine građevinske parcele utvrđuje se u skladu sa planovima generalne i detaljne regulacije, na osnovu kojih se izdaje lokacijska dozvola.

 

Ljiljana Simić Vuković i Erika Tot Salai postavljene su za zamenice zaštitnika građana na mandatni period od pet godina.KOMENTARI

  1. Građanin kaže:

    Bilo bi pošteno da se objavi završni račun za 2011. godinu na sajt Grada Subotice, čisto da svi građani imaju uvid na šta i na koga su trošene narodne pare. za koje svrhe i kakve javne nabavke, da se vidi odakle ima para za sve novozaposlene partijske vojnike a nema novca za sređivanje najbitnijih problema ovoga grada, kao i za konačni završetak započetih ali nikada završenih projekata. Izborna kampanja je prošla i sad odjednom „nema dovoljno sredstava“. Pitam se GDE SU?

OSTAVITE KOMENTAR