Sedmica u Subotici

Ono što prošle godine mlade i neiskusne Spartakove „golubice“ nisu uspele u debitantskoj utakmici kvalifikacionog turnira u ženskoj UEFA Ligi prvaka, koju su tada igrale protiv lidera grupe Glazgov sitija, ove godine ista ta ekipa je uspela da premosti prvu i najveću prepreku – lidera grupe.

 

Voljom žreba je odlučeno da „golubice“ i ovogodišnju prvu turnirsku utakmicu moraju igrati protiv lidera grupe. Najbolji rejting na osnovu UEFA koeficijenta, dakle lider u našoj grupi, imala je ekipa NSA Sofia, desetostruki prvak Bugarske, iskusan i prekaljen tim dostojan poštovanja. Ipak, ne respektujući „minuli staž“, Spartakove igračice od prvog minuta uzimaju loptu u svoj posed sa očiglednom namerom da je što duže zadrže u svom nogama i to na polovini terena koja pripada protivnicama.

Konačan skor od 0:7 u korist Spartaka najbolje odslikava odnos snaga na terenu i govori o spremnosti domaće ekipe da ispuni i treći „zavet“ ove sezone – ulazak u društvo 32 najbolje ekipe Evrope.

 

Vidno razočarana rezultatom i igrom Stanislava Tsekova, šef stručnog štaba NSA Sofia, rekla je da je njen tim igrao ispod svakog očekivanja i da ekipa nije pružila čak ni 30 posto svojih mogućnosti. U štabu „plavih golubica“ nisu želeli da komentarišu utakmicu.

 

Ipak, bilo izjave ili ne, putnik u društvo najboljih timova starog kontinenta će biti poznat već u ponedeljak nakon utakmice sa prvakinjama Kazahstana. Situacija u ostalih sedam grupa, izuzimajući prvu, je znatno složenija i neće teoretski biti raspletena sve do četvrtka 16. avgusta, kada se odigrava poslednje takmičarsko kolo.

Golove za Spartak su postigle: Mirela Tenkov U 21 i 27 min, Marija Radojičić u 33 i 35 min, Jelena Čanković u 61, Marija Ilić u 70 i konačnih 0:7 autogol Monike Razhgeve u 79 minutu.

U svlačionici bez euforije. Čeka se završetak meča sa Kazahstankama

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR