Simović: Pauza od četiri meseca je nerentabilna

Subotičani nemaju nijednu dilemu – sezona na zalasku položila je ispit i aktuelni sistem takmičenja zaslužuje maksimalnu podršku

– Mnogo je pozitivnih argumenata da važeća pravila ostanu na snazi. Glavni razlog očitava se u većem broju utakmica. Samo 30 utakmica katastrofa je za srpski fudbal – oštro komentariše Dragan Simović, predsednik Spartaka.

simovic spartak

To, ipak, nije sve:

– Pauza od četiri meseca totalno je nerentabilna i sa fudbalskog aspekta aspolutno neodrživa. Nije ni logično da klubovi plaćaju fudbalere za 12 meseci, a da odigraju 25 odsto manje.

Simović smatra da je takmičarska tenzija, takođe, bitan faktor u odluci da podrži plej-of i plej-aut sistem.

– Zašto bismo navijače, medije i celokupnu javnost lišavali neizvesnosti koje bi trebalo da donese sedam odlučujućih susreta. Oni su najbitniji u celokupnoj priči, jer svi zajedno moramo fudbal da opet učinimo zanimljivim.  Sticajem okolnosti, aktuelna sezona izgubila je deo takmičarske draži, jer je Zvezda ranije obezbedila titulu, a putnici u niži rang bili su poznati mnogo ranije. Ovaj epilog bio je samo izuzetak.

Zaključujući elaboraciju argumenata „za”, prvi čovek subotičkog fudbala objašnjava:

– Regularnost je na prvom mestu i dovoljan razlog da zadržimo važeći model.

Ostavlja na kraju mogućnost da se diskutuje o jedino spornom paragrafu – podeli bodova posle 30. kola.

– O tome možemo da razgovaramo. Sve ostalo ide u prilog afirmaciji važećeg sistema – dosledan je u stavu Dragan Simović.

 

Sportski žurnalKOMENTARI

 1. dragan kaže:

  Koji trio….gajba i ostali…

 2. De la Croix kaže:

  Preko leta treba organizovati mala regionalna takmičenja ili turnire, gde bi se odmerile snage klubova sličnog ranga sa ex yu prostora ili Mađarske, Rumunije, Austrije…Nekad smo imali Srednjoevropski kup (Spartak igrao 1988-e), Balkanski kup, Mostarski turnir (zimi), , Skopski trurnir (zimi), Kup Marjana (leti)…

 3. Rastafarijanac kaže:

  Trio „Fantastico“ …

 4. roki kaže:

  Smesan kvalitet fudbala kome ne bi pomoglo ni 80 utakmica godisnje

OSTAVITE KOMENTAR