Sjajna igra „plavih golubica“

Plasman u fudbalerki Spartaka u Ligu šampiona, nakon odbrane titule i osvajanja kupa, bio je poslednji  od tri cilja koja su im bila zadata u ovoj kalendarskoj godini. Sva tri cilja su stoprocentno realizovana.  Uprava i stručni štab zato nemaju razloge da budu nezadovoljni. Devojke su igrale odlično, dokazale da su najbolje u Srbiji, a polako stasavaju i za elitna Evropska nadmetanja.

Renome Geteborga, protivnika kojega je Spartak na žrebanju parova izvukao, nije obećavao dalji prolazak u 1/8 finale,  a to je ubrzo pokazala prva utakmica koja se igrala u Subotici i koju je Spartak izgubio.

 

U uzvratnoj utakmici, koja se igrala u Geteborgu, stručni štab Spartaka je znao da  je nerealno očekivati pobedu, pa je od igračica traženo da igraju za publiku i da se fudbalskoj javnosti predstave u najlepšem svetlu – i one su to učinile.

 

Rezultat od 3:0 jeste visok i jeste realan, ali samo ako se posmatraju statistički pokazatelji. Svako ko je gledao utakmicu i razume se u finese fudbalske igre, mora odati priznanje mladim Spartakovim igračicama na iskazanoj borbenosti i požrtvovanju.

 

Ispričaću vam anegdotu koja se dogodila u svlačionici nakon utakmice. Golmanka Geteborga, Kristin Hammarström, čestitala je svojoj koleginici Ljiljani Gardijan na bravuroznim odbranama i poklonila joj par novih golmanskih rukavica. „E, da sam ja imala ovakve rukavice ne bi vi dale treći gol“ – rekla je Ljiljana, aludirajući na treći primljeni gol, kada joj je i pored odlične reakcije lopta iskliznula iz ruku.

 

Odličnu partiju i veliko požrtvovanje prikazala je Mirela Tenkov, svestrana Spartakova  igračica, koja je igrala u odbrani i sigurno bila najbolji igrač na  utakmici. Kada je zbog povrede morala napustiti igru, burnim aplauzom od strane švedskih navijača je ispraćena sa terena.

Ekipa  YU eco televizije bila je u Geteborgu i snimila utakmicu koju će uskoro emitovati na svom kanalu. Tačan termin emitovanja u ovom momentu nije poznat.

 

Povezano sa tekstom KOMENTARI

 1. Skubidu kaže:

  Kada se tekst piše u lično ime treba ida se navede ko je autor.

  „Ispričaću vam anegdotu“ – ko nam je priča?

 2. KoStRuSh kaže:

  Bravo devojke  🙂 a u subotu pobeda i nista vise. 😉

 3. pjer bezuhov kaže:

  Ma dajte molim vas.. Ako nemate sta pisati nemojte pisati gluposti… 

  Ne treba ih kuditi i vredjati …ali  izgubile su 3 : 0 i tacka. Borile su se, ok..

  Ajde jednom da se kod nas neki sportski dogadjaj sagleda realno ….

  ma..

 4. GIDRA kaže:

  BRAVO DEVOJKE POKAZALISTE DA STE BOLJI OD MUSKARACA MISLIM NA SPARTAKOVE IGRACE USLI STE U LIGU SAMPIONA I TO JE VELIKI USPEH.JOS JEDNOM SVE CESTITKE …..

 5. Limun kaže:

  Kada se vidi da neko na terenu gine,ne treba uopšte žaliti za porazom…izvukle su maksimum koliko su mogle,svaka čast !!! 

OSTAVITE KOMENTAR