Školski drugovi i ne znaju da je mali Aleksa preminuo

Subotica i škola Miloš Crnjanski sinoć su zavijeni u crno, a tri razreda, oko 70-ak đaka osnovne škole Miloš Crnjanski, nešto pre 21h stigli su u Suboticu, posle petodnevne ekskurzije na Divčibare, koja se završila, na žalost, tragedijom, u kojoj je život izgubio desetogodišnji učenik Aleksa Dimitrov. Roditelji su dočekali svoju decu na velikom parkingu kod marketa prema Paliću, a ne u školi, gde je ranije najavljen dolazak.

Učenici koji su doputovali sa ekskurzije još ne znaju da je njihov drug, maleni Aleksa preminuo, kada je na njega naleteo automobil tojota, čiji vozač izgleda, nije primetio da mu je rekreator nastave mahao rukama neprestano, da se zaustavi. Naime, veči deo grupe đaka je već bio na trotoaru, kada se iznenada pojaviilo vozilo koje se nije zaustavljalo, a od kojeg je tragično nastradao mali Aleksa, đak trećeg razreda subotičke škole.

Roditelji su nakon čitave tragedije revoltirani, a kako Kurir saznaje, zatražili su pre dolaska autobusa, da niko ne prilazi deci, jer kako tvrde, Aleksini drugovi ne znaju još za tragičan ishod nesreće i da je mali Aleksa preminuo.

Vozač tojote je uhapšen i istražni postupak je u toku.

 

(Kurir.rs/N.H.)KOMENTARI

 1. Bajicka kaže:

  Da li je moguce da se ovako nesto desava?Skupljamo pare citave godine da bi poslali decu na ekskurziju,i kako nam se deca vracaju?Od juce sam u soku,…:-(

 2. Petar Gabrić kaže:

  Ne priznajem nikakvu neispravnost kočnica, kao opravdanje! Vožnju kroz turističko mesto treba vršiti posebno oprezno. Pogotovo ako je vozilo upozoravano. Nedostatak koncentracije, opuštenost, nepažnja i ko zna šta još, ne mogu biti opravdanje za tragičan događaj !!!

 3. Branka Pavlukovic kaže:

  Strasno. Vozaca nista , bas nista ne opravdava. Iskreno saucesce porodici.

 4. ČINJENICA kaže:

  Verovatno se na prste mogu nabrojati roditelji koji su skrenuli, a i dalje skreću najmlađima pažnju na rizično „blejanje“ u mobilne skalamerije dok u bilo kom svojstvu učestvuju u saobraćaju. Pa, bilo da štrapaciraju trotoarom, prelaze ulicu na i van pešačkog, prevoze se vozilima javnog saobraćaja…Ali, na koga da se čeda ugledaju kada se i sami odrasli ponašaju nerazumno.

 5. Dada kaže:

  Čitam ovu strasnu tragediju i dalje mi nije jasno kako je rekreativac mogao „neprestano“ da maše vozilu koje dolazi u susret koloni deci..a da nije reagovao drugačije….ili novinari prenose pogrešno..strašna tragedija

OSTAVITE KOMENTAR