Skupština grada odlučivala o programima poslovanja JP i JKP

Posle dvočasovne rasprave odbornici Skupštine grada su na 38. sednici usvojili Odluku o Lokalnom akcionom planu zapošljavanja za 2016. godinu, kojom je za podsticaje zapošljavanju predviđeno 16 miliona dinara. Takođe, odbornci su usvojili rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja većine javnih i javno-komunalnih preduzeća. Najviše diskusija odnosilo se na programe JKP „Subotička Toplana“ i JP „Palić Ludaš“.

Na početku sednice bile su dve odborničke promene, prof. Radmilo Todosijević je i SNS-a prešao u odborničku grupu SPS, a Mirjana Dmitrović iz LSV je podnela ostavku na odbornički mandat. Umesto nje, verifikovan je mandat odbornika Dragana Andrića. Formirana je nova odbornička grupa, koju čine odbornici LSV, LDP-a i organizacije Most. Posle skoro dvočasovne rasprave, odbornici su usvojili Odluku o Lokalnom akcionom plana zapošljavanja za 2016. godinu. Prema rečima gradonačelnika, Jenea Maglaia, novi LAP se ne razlikuje značajnije od prethodnih, te je najveći deo sredstava u iznosu od oko 10 milona dinara predviđen za javne radove.

Odbornci Skupštine grada su usvojili rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja većine javnih i javno-komunalnih preduzeća za 2016. Najveće kritike opozicije upićene su na programe poslovanja JKP „Subotička Toplana“, zbog visokih računa za grejanje, kao i JP „Palić Ludaš“, koje je prema rečima predsednika odborničke grupe DS-a, Slavka Paraća, favorizovano.

Direktor ovog preduzeća, Ferenc Marton, kaže da će konkurs za 10 poljočuvara tek biti raspisan, a da je deo novca utošen namenski za nabavku opreme.

Skupština grada je donela i Rešenje o imenovanju Stevana Mačkovića za direktora ustanove Istorijski arhiv Subotica, Odluku o mreži vrtića u ustanovama na terioriji Grada, kao i Odluku o ostavrivanju prava na besplatnu užinu, te rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune statuta pojedinih javno komunalnih preduzeća.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR