Skupština usvojila izveštaj o budžetu

Subotička Skupština prihvatila je danas izveštaj o ostvarenju budžeta za prvih šest meseci ove godine, po kojem je u gradskoj kasi bilo 2,6 milijardi dinara, odnosno nešto više od trećine planiranih sredstava u ovoj godini. Vlast ceni da je budžet realan, dok opozicija tvrdi da izveštaj dokazuje da je gradska kasa „naduvana“ za više od pola milijarde dinara.

Ostvarena trećina planiranih sredstava u prvoj polovini godine za vladajuću većinu ne predstavlja problem. Njihovi predstavnici navode da je ostvareni budžet veći u odnosu na isti period prošle godine, njegova rashodovna strana usklađena s prihodima, dok su povećani transferi iz pokrajinskog i republičkog budžeta za završetak višedecenijskih kapitalnih projekata.

„Ovakav budžet je omogućio nesmetano funkcionisanje Grada i svih javnih preduzeća, na način da se servisiraju sve obaveze preuzete iz prethodnog perioda, uključujući i otplatu kredita i naravno sva plaćanja i davanja koja Grad čini prema korisnicima, bilo da se radi o fizičkim ili pravnim licima“, smatra Aleksandar Grubor iz SNS-a.

Za opoziciju izveštaj pokazuje da povećanja na određenim budžetskim pozicijama planirana prilikom donošenja nisu realna, te da Grad u ovom momentu, sa ovim tempom razvoja, ne može da ostvari više izvornih prihoda, već jedino kroz transfere sa viših nivoa vlasti ili iz međunarodnih izvora.

„Subotica ima nivo razvoja koji je otprilike negde na dve hiljade sedamnaestoj godini, ne može dalje od toga da ide, tako da sve što je planirano, a mislim da je to negde oko šesto miliona, grubo kada bi išli po stavkama, nerealno i da će to morati neki rebalans da iskaže i da će se budžet umanjiti u odnosu na ono kako je donet“, kaže Saša Vučinić iz DS-a.

Odbornici su usvojili i odluke o raspodeli dobiti javnih i komunalnih preduzeća, osim u slučaju tri, među kojima je i Vodovod koji pokriva gubitke iskazane ranijih godina. Gubitak „Vodovoda“ je smanjen na nešto više od 50 miliona dinara, a ovo preduzeće je takođe i nosilac projekta za koji je iz gradskog budžeta na ime provizije za nepovučena sredstva ove godine plaćeno više od dvanaest hiljada evra.

 

RTVKOMENTARI

 1. ffilozoff kaže:

  Sad ce pored odvodnjavanja,izmislit i porez na zivot i slobodu misljenja…pa punit budzet….OPOREZUJTE, realno, suboticke bogatase na vlasti,pa punite budzet!!!!

 2. Ludi milojko kaže:

  STO BI REKAO DRAGCE OD BUDZETA DOBICEMO SAMO……

 3. Realan original kaže:

  Tako se razmišlja „unapred“. Veoma „napredno“. Inteligentiji posetioci ovog portala će da su te dve reći slične i prepoznaće moju dubokoumnu igru reči. Sile mraka planiraju letovanje već na jesen, vidim. Svaki erudita i mislioc kao ja (a malo nas je) vidi da će taj harač austrougarskih eminencija završiti u džepu njihovih komunitičko-fašisto-četničko-ustaških-sluga na čijem je čelu maršal. To im se može jer su posejali nesvest, nesvest koja prožima mnoge posetioce ovog portala. Ja sam jedini koji poseduje zabranjeno znanje svetlosti, zato me i proganjaju, kradu intelektualnu svojinu i bave dezavuisanje. Ne vredi, ja sam trideset tri koraka ispred svih. Mnogi se pitaju kako izgledam ja, heroj gradskih portala, čuvar pravde, sin Dositeja Obradovića i Vuka Karadžića. Napravio sam mali autoportret za Vas, verujem da većina ne ceni savremenu umetnost niti je razume. Napravio sam ga za one poštovaoce visoke umetnosti da uživaju u mom talentu i umeći, isto kao što uživaju u mom intelektu: https://imgur.com/a/Ib9bGY0

 4. Zrtva Stecaja kaže:

  Hiljade sednica, ni na jednoj nije rešeno pitanje propalog giganta Agrokombinata, kada su pijavice i stečajni upravnici pokrali sve iz firme i oterali nas hiljade radnika na ulicu.

 5. RelanOriginalni Realan original kaže:

  Originalni Realan original

  Po poznatoj matrici pojavljuju se komentari sa mojim nickovima. Dajte, budite originalni. Uzgred, odaje vas uvek isti nadobudni i prljavi rečnik. Moj je civilizovan.

  P.S.

  Ne komentarišem vesti u kojima su akteri krajnje nebitne ličnosti.

 6. Lajčo kaže:

  Znao sam da je ovaj podvojena ličnost

 7. Originalni Realan original kaže:

  @Lajčo alias Nerealan alias…

  I ta obmana sa dvostrukom ličnošću vam (množina) je izlizana.

 8. Pajo kaže:

  Ajde neka kaze grad koliko svojih parcela ima koja se neodrzavaju! Ajde da vidimo prodajom tih malih parcela koje grad nemoze da idaje a ni koristi da se istih otarasi prodajom prvim komsijama ili onima koji je i sada koriste! Jer na tim parcelama je korov ne samo na parceli nego cesto i na trotoarima ispred parcele! A posto je gradsko niko nece da cisti ispred nje! Pa ni sam vlasnik grad! A tih parcela je na vise stotina! Od 100 kvadrata do 10000 kvadrata i vise povrsine!No vecina je bezvredna jer se nema pristupa njima!Samo preko necije parcele ali bez da ta parcela ima teret da propusti ikoga na tu parcelu!

 9. punisher kaže:

  Jeste, sad ce politicari koji jedva znaju da se potpisu ili da saberu 2 sa 2 da nam drze predavanje budzetu. Bacaju se milioni i milioni svakog meseca ali to je normalno. Neskolovana bagra

 10. Sasa kaže:

  Strucnjaci iz visokog zakleli se djindjicu pa brane labana ,Laban ea tebi puma podrska

 11. Filip Đukanović kaže:

  Nisam gledao prenos upućeni kažu da je Laban ponovo “iskreno“ pevao ode srpstvu.Prigovor savesti.E još kad bi zidao u Srbiji?

OSTAVITE KOMENTAR