Sledeći izazov Trka kroz Srbiju

Subotički biciklisti Žolt Der i Gabor Kasa prošle nedelje učestvovali su na trci kroz Trakiju u Turskoj.

 

Žolt Der je posle dobre trke u Grčkoj očekivao pobedničko postolje u Turskoj, ali ipak nije imao sreće. U prvoj etapi je bio šesti, u drugoj četvrti i u trećoj peti. Dok je Gabor Kasa na ovoj trci u prvoj etapi osvojio trideset treće, u drugoj jedanaesto i trećoj trinaesto mesto.

 

Put do  do Tekirdaga se malo odužio i stigli smo kasno uveče, što nikako nije dobro. Jer posle puta, nakon više sati provedenih sedeći u kolima, kombiju, avionu neophodno je da se „provozamo” i napravimo lagan trening, da bi probudili organizam i razmrdali se. Trka je bila interesantna jer su pretežno bile turske ekipe na startu kojima je mnogo značila, ova domaća trka. Konfiguracija staze, kratka brdašca, jak vetar, kiša u dve etape i kraća kilometraža je dovela do jakog ritma i brze trke —priča Der.

 

 

U tri etape i u generalnom plasmanu je slavio Ukrajinac Juri Metlušenko iz turske ekipe, Konya-Torku Seker Spor.

 

Odlično su vozili taktički i zbog toga nismo uspeli da mu preuzmemo žutu majicu, čak ni u trećoj etapi gde smo uspeli da ga „otresemo” i poremetimo celu njegovu ekipu na vrlo zahtevnom delu staze. Grupica od nas 15 nije složno sarađivala, konstanto su bili napadi i odvajanja, promene ritma, što su lider i njegova ekipa iskoristili. Ponovo su se složili pozadi i zaostatak, nešto više od minute neutralisali. To je bio ključni momenat u trci, nismo ga iskoristili i zbog toga smo ostali bez značajnijeg rezultata — objašnjava Der, kako je protekla Trka kroz Trakiju.

 

Sledeća trka na kojoj će Der braneći boje Radničkog iz Kragujevca učestvovati je Trka kroz Srbiju koja će se održati od 12. do 17. juna.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR