“Slepi putnici” i dalje u tovarima robe

U poslednjoj nedelji novembra, carinici su na Graničnom prelazu „Horgoš“ sprečili 26 migranata da ilegalno pređu granicu, saopšteno je iz Uprave carina.

Scenario je uvek isti, mobilni skener bi u tovaru registrovao ljudske siluete, a potom bi presečena, pa nanovo zalepljena sajla na prikolici kamiona, nepogrešivo odvela carinike do migranata koji pokušavaju na ilegalan način da pređu granicu.
Poslednjeg dana novembra, na graničnom prelazu „Horgoš“, u pokušaju da ilegalno pređu granicu sprečeno je devet Avganistanaca u tri kamiona. Tada je najpre u šleperu, koji je prevozio tekstilne proizvode ka Slovačkoj, skener otkrio trojicu migranata, a u dva kamiona, od kojih je jedan prevozio gume za traktore za austrijsko tržište, a drugi disperzivni gel ka Mađarskoj, još šestoricu.
Dan ranije, carinici su na istom graničnom prelazu, u kamionu koji je na relaciji Srbija – Francuska transportovao čeličnu ogradu, otkrili još trojicu državljana Avganistana. Isti broj migranata, toga dana pronađen je i u šleperu sa tovarom četvrtastih cevi, namenjenih mađarskom tržištu.

Na graničnom prelazu „Horgoš“ su 27. novembra osujećena još tri pokušaja, u dva kamiona koji su transportovali mirisne osveživače, jedan ka Mađarskoj, a drugi put Austrije. Tada su pronađena četvorica Avganistanaca, među kojima je bio i jedan Iranac, a istog dana je u šleperu, koji je transportovao tovar razne robe ka Slovačkoj, skener otkrio još dvojicu migranata.
Migranata je u dva navrata bilo i 22. novembra na Horgošu. Domaći kamion, natovaren plastičnim kontejnerima za poljsko tržište, prevozio je i trojicu skrivenih Avganistanaca, ali i u šleperu koji je na relaciji Makedonija – Slovačka, među auto-navlakama, prevozio još dvojicu migranata iz te zemlje.

RTV Yu ecoKOMENTARI

  1. Sofronije kaže:

    Pa kad puštate bagru u Srbiju ! U normalnu zemlju kera nemožete uneti bez vakcine i čipovanja – u banana državama poput naše migranti bez dokumenata, bez identifikacije slobodno šetaju zemljom !

  2. Istina kaže:

    Bravo, Srbijo! Migrante ćeš zadržati na tvojoj teritoriji, da ih inkluzijom, kao i one isporučene readmisijom, integrišeš u sebe. „Ja volim Srbiju“ kliču „veliki“ Srbi, „branioci“ države i naroda.

OSTAVITE KOMENTAR