Slučaj trovanja cijanidom: pokojni godinama maltretirao osumnjičenu

Medicinska sestra koja je uhapšena zbog sumnje da je ubila supruga injekcijom cijanida, najverovatnije je to učinila jer je godinama trpela suprugovu torturu, otkriveno je do sada u istrazi – otkriva Kurir.

– Bolničarka je uhapšena nakon što je stigao nalaz obdukcije i analiza sadržaja šprica koji je pronađen. Još se sve ispituje, ali dosadašnja saznanja upućuju na zaključak da je pokojni godinama maltretirao osumnjičenu i da je ona odlučila da mu se na ovaj način osveti, nadajući se da će svi misliti da je preminuo od zdravstvenih komplikacija – kaže Kurirov izvor iz istrage.

Ištvan Šarkanj je na odeljenje reanimacije primljen 19. februara uveče jer mu je pozlilo, a navodno je imao problema s plućima.

Podsetimo, bolničarka je uhapšena u petak zbog sumnje da je 19. februara na odeljenju reanimacije mužu ubrizgala smrtonosnu dozu, a potom oprala špric i bacila ga u kantu. Njoj je juče nakon saslušanja u Višem tužilaštvu u Subotici određen pritvor do 30 dana.

 

KurirKOMENTARI

 1. XXX kaže:

  Sve je to moglo drugačije da postoji država i institucije. Ovako smo samo društvo nepravde i apsurda…

 2. Mister No kaže:

  Ubistvo je greh i krivično delo, bez obzira na motiv. Međutim, tortura ( fizička ili psihička ) može biti lagano ubijanje čoveka.

 3. delija kaže:

  drzavni vrh,pokrajinska vlast pa i upravnik bolnice nas svakodnevno truju cijanidom!!!
  zasto njih neko ne hapsi!!
  zakucace maca na vratanca!
  probudi se subotice i odupri ovom otrovu!!!

 4. paulina kaže:

  naravno da ne odobravam ubistvo,nkako, sem ako nije samoodbrana u pitanju, ali sada svi osuđuju ženu, a gde su bili kada je bila maltretirana, bilo psihički bilo fizički,,,generalno, na bilo koju vrstu maltretiranja, svi ostaju zatvorenih očiju, počev od vršnjačkog nasilja, do odraslih ljudi, a kada se desi ubistvo, samoubistvo , onda svi znbaju da pametuju i osuđuju, a dok se bilo koja vrsta maltretiranja sprovodi , niko ne želi da se meša….to smo mi, čudan narod

 5. Mister No kaže:

  @ paulina
  Slažem se s Vama, šta se tiče maltretiranja. Kod nas je maltretiranje, pogotovo porodično još uvek tabu tema . Ne znam kako zakon reguliše maltretiranje u drugim zemljama , ali kod nas je ono skoro deo folklorne tradicije. Navešću slučaj Magda Marinka , koji možda nema veze sa ovom temom ali možda ima dodirnu tačku. Mnogi smatraju lokalnim herojem čoveka koji je ostavljao iza sebe leševe kao opuške. Drugi primer možda ima više veze sa temom nasilje. Pre mnogo godina srednjoškolac je ubio svog vršnjaka hladnim oružjem. Mediji su oplakivali žrtvu, ubicu osuđivali. Po čaršiji se pričalo da je ubica bio žrtva vršnjačkog nasilja, i da je ubio vršnjaka jer ga je ovaj dugo maltretirao. Treći primer nije loš. Moj poznanik…… je godinama maltretirao ženu i decu, verovatno naviknut na nedostatak sankcija. Žena ga je prijavila policiji u momentu kad su zakoni počeli ozbiljnije da regulišu ovu oblast. Čoveka su uhapsili. Neki su ženu osuđivali jer je prijavila muža , smatrali su to sramotom. Međutim , činjenicu da se …. godinama treznio maltretirajući ukućane su relativizirali. Ko je u pravu, odlučite sami.

 6. Pravdoljub.. kaže:

  PAULINA „a kada se desi ubistvo, samoubistvo“ da li ste se nekada zapitali . Koji su metodi kojima naprimer jedna žena muči muškarca. Bez uvrede ili da mislite da Vas provociram-želim samo Vaše mišljenje . Da li samo muškarci zlostavljaju žene? Da li bi ste prijavili slučaj kada bi ste videli da žena psihički maltretira muškarca?

 7. Ne verujes kaže:

  Koliko je nerealno da ona radi u bolnici i da ne zna za kamere ili da nije pogledala na plafon pre nego sto mu je ubrizgala cijanid???
  40 godina zatvora samo zato sto je toliko glupa i jos 40 za ubistvo!!!

 8. punisher kaže:

  Posto puno ubica, narkodilera, reketasa i siledzija je oslobodjeno u nasoj prelepoj drzavi, nadam se da ce i ona biti oslobodjena. Barem ona zasluzuje to

 9. vitabrevis kaže:

  „Ako neko, ovih dana, sretne … neka mu/joj kaže da je i drug Tito imao problema sa nogom…“

 10. O ho kaže:

  Pa sta reci na ovaj slučaj. I osuditi i ne osuditi kako ko gleda na to.To je neki bes želja za slobodom i olakšanje duše. A kome da se obrati kad kod nas to nikog ne zanima.Dalo se primetiti po dosadašnjim slučajevima. Neke žene ne nogu da pobegnu od takvih lud

 11. O ho kaže:

  ludaka.I posle razvoda koji je kao jedan način da se oslobodiš bude kraj ubistvo zene

 12. ludak kaže:

  Pa sto ga nije ubila kuci na taj nacin. Niko ne bi vrsio autopsiju, rekli bi da je srcani udar i gotova stvar.

 13. Da se zna kaže:

  primer života žena na selu a moguće i u gradu.Žena je doživela moždani udar ,posle lečenja poslata je kući. Deca imaju svoje porodice , žive u susednom mestu. Muž seljak radi obrađuje svoju zemlju i nadničari kod kulaka. Ona je sama veći deo dana, teško hoda, jedna ruka oduzeta, teško govori. Nioko da je odvede na kontrolu kod lekara , da joj omogće daljno lečenje i adekvatnu negu. Dok je mogla da vuče kablove bila je dobra a sad je niko negleda. Da je koja domaća životinja imla bi bolji tretman. Kako joj pomoći, ako srodnici neće a ti si nemoćni posmatrač?
  Gde je nestao human odnos prema bližnjim? Pravnim jezikom kako se ovo definiše?

 14. Da se zna kaže:

  Pošto je ovo poljoprivredni kraj, bilo bi za očekivanje da novinari posvete veći prostor
  događajima i životnim problemima na selu. Mi kao da se stidimo našeg sela. Većina nas je poreklom sa sela. Netreba pisati samo o nekom ekstremnom događaju ima i zanimljivih događaja a i aktuelnih životnih problema. Gospodo novinari prošetajte se
  selima i slašima.

 15. paulina kaže:

  za gospodina Pravdoljub
  ja ne odobravam nikakvo nasilje ni maltretiranje, bilo prema muškarcu, bilo prema ženi, a pogotovo nikako prema deci…i verovatno, ako bi primetila ili čak i videla bilo koju vrstu nasilja, verovatno se ne bih mešala, sem ako nije dete u pitanju, bilo tuđe, a pogotovo moje, sigurno bih se umešala i nisam sigurna da bi se to sve dobro završilo po tu osobu, ali nisam sklona ni tome da osuđujem kada se desi ovako nešto, jer nikome nije životni cilj da bude ubica i da pod stare dane provede u zatvou…znači, kada se neko odluči na takav korak, taj neko je došao do tače pucanja, a to se ne dobija od dobrog života….čovek uglavnom „puca“ kada više ne može da izdrži bilo koju vrstu maltretiranja i teškog života…od neme toliko, pozdrav

OSTAVITE KOMENTAR