Sneg ne prestaje

Sneg na Suboticu pada ceo dan, međutim, nije došlo do stvaranja većih nanosa jer se topi pri tlu. Na najprometnijim saobraćajnicama je lapavica ali je i dalje klizavo pa se mora voziti lagano i oprezno.

AMS poziva vozače da na na put kreću isključivo sa dobrim zimskim gumama koje imaju najmanju dubinu šare od 4 mm, zatim, da koriste glavne puteve i najtopliji deo dana između 10 i 16 sati, kao i da namotiraju lance ukoliko naiđu na deonice prekrivene snegom.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, pojačan je saobraćaj ka Mađarskoj na prelazima „Horgoš“ i „Kelebija“, na kojima se zadržavanja kreću u intervalima od 60 do 90 minuta.

Međutim, međuzona na ovim prelazima je puna, pa su zadržavanja za ulazak u ove dve zemlje duža u odnosu na vreme zadržavanja koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

U cilju bržeg prolaska preporučuje se korišćenje manje frekventne granične prelaze sa Mađarskom, a to su Bački Breg i Kelebija koji rade 24 sata, dok su prelazi „Bački Vinogradi“, „Đala“, „Bajmok“ i „Horgoš 2“ otvoreni od 7 do 19 časova.KOMENTARI

 1. zorka kaže:

  A zato bi mogli da ciste i sole puteve u naseljima.Posto koji kilometar od centra grada ima neprohodne ulice.Cekate da se dobro utaba sneg i da smrzne ko prosli put kad je padao sneg.

 2. Munemjea kaže:

  Nista se ne topi niti su sta solili i cistili cigani jedni ovi na vlsti dabogda svi noge i ruke polomili i svi redom vasi

 3. Sojic kaže:

  Pare za cišćenje snega odnele neverne bebe!!!

 4. ČINJENICA kaže:

  „Pao je sneg, zelen je breg!“ Svaka čast i čest, ali kome? Komunalci su još od leta poručivali da su spremni, slanik do slanika na parove prebrojs’, a navodno soli toliko da će preteći i zečevima za na rep da se stavi. E, ali kada je pao prvi sneg -, trrrt!. Ovih dana novine k’o novine, pišu: ‘Sneg iznenadio putare (koga li će drugog?) u decembru!?’
  Ma, šta kažu? A, gde je bio letos, kada su ga oćekivali? Sada neka nađe druge, nama ne treba. Pre neki dan, iznenadjenje. Izvesni faktor izjavio: ‘Spremni smo da se uhvatimo…!’ Verujem, ali ja ruku ne dam, a ni ona je neće dati. – ‘…da se uhvatimo ukoštac sa padavinama!’ – nastavi dotični. Oho-ho! S neba pa u lopatu, a? – ‘…zahvaljujući boljoj organizaciji i novom tehnološkom postupku, a uz pomoć molerskih merdevina (duplih), posolićemo svaku pahuljicu u letu k’o zecu na rep!’ – dovrši izlaganje pomenuti subjekat. I sada, gde je sneg? Pa, nema, naravno. Maca ga pojela.

  U stanu mi je sve hladnije. Zagrlio sam radijator (čitaj: hladijator) kao harmoniku, a on samo sitno cile, sitno…Alo,Toplana!? – ‘Gospodine, radijator
  zrači i kada je hladan!’ – uzvrati mi dežurni. BUM! Inovacija godine. Alal vam vera, nema šta! Molim vas, jedno pitanje…kh, kh: Zar zračenje nije opasno po zdravlje?Kažu da posle ni orasi s medom ne pomažu, ako znate na šta mislim. Zagovarate hibernaciju kao imidž, a čak se i jezero Palić zamrznulo. Njemu ne smeta, vodi ljubav s klizačima. Meni smeta, račun pogotovo.

  Napolju je toplije nego li u stanu. Uvek kada mi na ulici zazvoni levo uvo pomislim da ide tramvaj.Svestan sam da je svojevremeno jednoglasno ukinut (taj jedan glas je i bio presudan), ali za svaki slučaj,pružim korak. Šta znam, moguće je da se nikad neprežaljeni ‘Tramvaj zvani želja’ povampiri, i iz mračnog depoa „Narodnog pozorišta – Nepszinhas“ u izgradnji (kada će biti završeno, ne zna se?), izađe među isti narod koji ga se odrekao, pa potom puj-pike ne važi poželeo. A onda, da vidite rođeni moji…Autobusi, zbog smrznutog goriva k’o mečke ni makac do proleća, a on, Njegovo Veličanstvo Tramvaj, polako klaj-klaj od pozorišta do fontana od „Žolnai“ keramike, pa krugom oko parka i Gradske kuće do Sinagoge. Za sada.
  Naravno, prvih dana bi ispred njega išao kondukter sa crvenom zastavicom dok se ljudi ne priviknu, a posle…- ihaaaj! Cingl-dongl! Čuuvaaaj, prijatelju, nije šala! Pazi, molim te, ide Tramvaj?! A u njemu bi konferansije objavljivao, na primer: ‘Narodno pozorište-Nepszinhas. Molim putnike iz partera malo napred!’, ‘Gradska kuća, svečana sala. Zabranjen razgovor sa vozačem…pardon – glumcem!’ Ili, pak: ‘Dragi putnici, Sinagoga. Neka se spreme oni koji izlaze (šta, zar ima i takvih?!). No, šta kažete? Ako nećemo sa neizvesnim investicijama, mogli bismo s režiserom i pozorišnom scenografijom. Bilo bi to čudo od Drame i ‘Narodnog pozorišta -Nepszinhas’ iz Subotice.

  Na radiju izveštaj o vremenskoj prognozi: ‘Na Antarktiku snežna mećava!’ Znam za jadac: sigorno nemaju molerske merdevine – duple! Pao je već i mrak. Biser Panona počinje da blešti neonskim sjajem. Na severu Bačke više ništa novog“

OSTAVITE KOMENTAR