Spartak preokretom do tri boda

Zanimljiva utakmica u ovo oblačno subotnje popodne. Dva tima opterećena optužbama od jesenas za nesportski odnos prema igri a danas teškim položajem na tabeli, bili su dostupni i televizijskom auditorijumu. Beograđani su od početka počeli napadati svaku loptu kao osice. I fudbaleri Spartaka su pružili borbeni odgovor što je dalo igri visoki ritam i puno trčanja ali ne i neke od onih šansi za koje kažemo da su stopostotne. Poveo je OFK-a: Lopta iz kornera je preletela gužvu na petercu i zatekla Cuckića samog pred mrežom tako da mu je ostalo samo da se pokloni (35. min).  Kada se već činilo da će Golubovi na odmor otići u minusu, slična situacija u šesnaestercu OFK-a.  Prošla je lopta  one koje je ciljao centaršut i pogodila jednog „Romantičara“ u ruku. Nije bilo namere, čini se i da je pokušao  da ruku sakrije iza leđa ali to nije uspeo, lopta je promenila pravac i uticala na tok akcije u šesnaestercu. Penal !

Torbica je šutirao visoko, lopta je udarila prečku , zatim sišla na crtu i onda zatresla mrežu. Izjednačenje!

spartak_ofk beograd

Drugo poluvreme je počelo dobro za Spartak. Torbica je centrirao u srce šesnaesterca, u buketu igrača je najviši bio Antonić, na putu ka golu lopta je očešala teme jednog „Romantičara“ i prevarila golmana (53.min).

Natopljen teren izmorio je igrače koji nisu mogli da drže tempo koji su imali u prvom delu.  Beograđani su krenuli u napad ali je Spartak postavio organizovanu odbranu koju već poznajemo iz prethodnih utakmica ovog proleća. Kontranapadi su bili opasno oružje Plavih pa je do kraja moglo da bude još golova ali je i 2:1 bilo dovoljno da Subotičani zadovoljni napuste stadion kada je sudija odsvirao kraj.

Spartak – OFK Beograd 2:1

Spartak: Janošević,  Farkaš (10. Tomić), Kovačević, Antonić,  Milošević,  Šljivić, Tumbasević, Milić (62. Mudrinski ), Torbica, Mrkela,  Ilić (46. Ivanović)

 KOMENTARI

  1. Milenko kaže:

    Bio pun stadion, nije se moglo proći

  2. adkersu kaže:

    Poštovani Milenko.Kada se neće unapred znati, i to godinama unapred, da će prvak biti jedna od sestrica iz velegrada, biće puni stadioni. Pozdrav od svih navijača koji ne navijaju za „večite“.

OSTAVITE KOMENTAR