Spartak sve mlađi

Aca Veselinović, kao i letos, ostao je bez nekoliko važnih igrača i sa novim, opet mladim, snagama pokušaće da sa Spartakom održi visoko postavljenu lestvicu, treće mesto na tabeli Superlige. „Neki prvi put lete avionom“, priča za MONDO.

Prvi deo bio je fantastičan za „plave golubove“ koji su „prezimili“ kao trećeplasirani, iza Zvezde i Partizana, ali već sada je jasno da će u nastavku imati težak zadatak da ponove partije delom i zbog odlazaka nekolicine igrača.

Trener Veselinović na raspolaganju nema više Rudovića i Abaza kojima su istekli ugovori, dok je Spartak prodao i defanzivce Hajdina (Zvezda) i Radovanovića (Vojvodina).

Đorđe Ivanović nije u autobusu kojim je ekipa krenula na pripreme“, preneo je izvor MONDOa blizak subotičkom klubu.

Dakle, 22-godišnji napadač rodom iz Vukovara, koji je jesenas debitovao i za „A“ reprezentaciju Srbije, takođe će krenuti iz Subotice ka Beogradu, ali ne na aerodrom, već na lekarske preglede posle kojih bi trebalo da se obaveže na četvorogodišnju vernost crno-belima. Izvor Monda iz vrha FK Partizan navodi da je Spartak prihvatio ponudu od 400.000 evra uz 20 procenata od naredne prodaje strelca 11 golova ove sezone u Superligi.


U drugom delu razgovora sa šefom struke Spartaka dotakli smo se očekivanja u drugom delu i samih priprema na koje vodi ukupno 28 igrača od kojih su čak petorica „omladinci“.

„To je velika motivacija za njih i za trenere iz naše škole. Oni moraju da osećaju zadovoljstvo što toliko igrača vodimo na pripreme“, rekao nam je trener jedne od najmlađih ekipa u čitavoj Evropi i najavio da će se taj „trend“ nastaviti i na proleće.

Spartak će u Antaliji odigrati pet mečeva, a prvi je zakazan za 27. januar kada će rival biti uzbekistanski Omlalik. Već sutradan će snage odmeriti sa Gaz Metanom (Rumunija), potom sa Arkom (Poljska, 30. 1.), Kapazom (Azerbejdžan 31. 1) i kao poslednji test sa Helsingerom iz Danske 3. februara pre povratka u Srbiju gde će verovatno imati i „generalku“.

 

MONDO

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR