Na sajmu u Diseldorfu i Vinarija Zvonko Bogdan

Među deset odabranih vinarija koje će od 18. do 20. marta predstavljati Srbiju na sajmu Prowein, jednoj od najvećih evropskih smotri vina, našla se i Vinarija Zvonko Bogdan.

Prowein je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Sajam godišnje poseti oko 56.000 posetilaca iz 123 zemalja, koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 6.250 izlagača iz 59 zemalja, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije (PKS) koja zajedno sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS) organizuje nastup naših vinarija.

Na sajmu će kompanije iz Srbije predstaviti svoje proizvode na nacionalnom štandu u paviljonu 15.

Pored Subotičana, u Dizeldorf su otputovali proizvodi i predstavnici JIT Inženjering Agro iz Erdevika, vinarija Aleksandrović iz Topole, Lastar Rekovac, Vinarija Despotika iz Smederevske Palanke, Aleksić – Vranje, Virtus – Žabari, Vino Budimir iz Aleksandrovca, PP Erdevik i Rubina iz Kruševca.

 KOMENTARI

 1. ffilozoff kaže:

  Odlicno vino-zivot tece!!! ZANIMLJIVO je kako Nam se danas ispreplicu dva Bogdana…BOEM-Zvonko i SILEDJIJA-politicar…

 2. ludak kaže:

  Koja glupost….pa nije ova vinarija odabrana medju nasih deset da bi nas predstavljala….nego se vinarija sama prijavila….platila troskove potrebne za izlaganje na tom sajmu i to je to. Ovako po ovoj vesti ispada da je prvo morala proci neku specijalnu selekciju u Srbiji da bi se tamo nasla. Smesno….
  Vinarija odlucila da ide na sajam i otice. Mogao je i Pera, Marko i neki Zika da odu tamo isto ako su hteli i ako imaju sta da prestave i ako plate sve troskove tog sajma.
  A o kvalitetu njihovih vina neki drugi put

 3. Megille kaže:

  @ ludak : Nisi ti ni lud ,iako sebe nazivaš ludakom -vidim da ti je sve jasno, Ali uve vinarije sponzoriše država Srbija iz uplačenih sredstava poreskih obveznika države. Ima u Srbiji još vinara ali nisu tako blizu SNS vlastima kao dotični Zvonko Bogdan i njegova ‘ gazda ‘ Čakanj Lajoš…No nemoj se živcirati ,u Nemačkoj jako dobro znaju odakle je vino koju prikazuju kao svoj proizvod…

 4. Dionizijus kaže:

  Prowein je sajam vina, uz onaj u Veroni i Bordou medju najznacajnijim u svetu vinarstva. Tih nekih 50 – 60 hiljada posetioca nisu nikakvi dokoni ljubitelji dobre kaplice, nego ekskluzivna i strucna publika koja dolazi iz trgovine i gastronomije, i tu jedan obican znatizeljni ljubitelj vina nema slobodan pristup. Posetioci su svi od reda poslovni ljudi koji poznaju vinarski biznis, koji znaju sta hoce i sta trebaju. Tu se pre svega sklapaju poslovi na jednom daleko visem i obimnijem nivou nego na kakvoj provincijalnoj vinogradarskoj smotri. Ako zelis nesto prodati, moras nesto i uloziti u prezentaciju tvog proizvoda i to na pravom mestu. Inace nazvati Zvonka Bogdana „Boemom“ je vrlo neuctivo prema jednom poznatom i osvedocenom umetniku. Biti Boem znaci pripadati odredjenoj socijalnoj podkategoriji koju cini umetnicka i intelektualna subkultura i koja odbija da prihvati sve opsteprihvacene drustvene, politicke, intelektualne i umetnicke konvencije. Zvonko Bogdan garantovano ne spada u to drustvo.

 5. Lenin kaže:

  @Dionizijus „Inace nazvati Zvonka Bogdana „Boemom“ je vrlo neuctivo…“
  Zvonko samog sebe svrstava u Boeme.Ja bi prije sporio njegovu titulu umetnika.Ako se kod nas uličnobirtijsko muzički kičeraj se smatra umijećem,onda ajde.U stvari i mere,jer ovo je ipak Srbija,gde vlada šund muzika na visokom nivou.Dno dna.

 6. De la Croix kaže:

  Zvonko Bogdan se fotografiše sa vinima ali, po sopstvenom priznanju, ne zna kakva su. Naime, on ne pije.

 7. Dionizijus kaže:

  Pojam Boem (Bohem) ima svoju jasnu definiciju i Zvonko Bogdan nije tim pojmom obuhvacen. Sto se muzike tice – o ukusima se nije raspravljati. Moja skromnost preferira neki muzicki pravac vise, neki drugi manje, ali ne oseca potrebu da to rastrubi po internetu.
  Boris Beker je vise godina imao veoma lukrativni reklamni ugovorm sa Fordom, ali to ga nije ni najmanje smetalo da privatno vozi iskljucivo Mercedes. Ako neki glumac/glumica igra u nekoj TV seriji ulogu lekara, to jos uvek ne znaci da u realnom zivotu moze da daje medicinske savete ili cak propisuje nekome terapiju.

 8. ffilozoff kaže:

  #dionizijus,vidi se po Vasim komentarima da ste ljubitelj vina i to je prelepo,ALI, komentare, bolje da pisete kad se probudite…a ne kad prica VINO iz Vas….hehe,he

 9. Nesto Pametno kaže:

  Dionizijus, Bravo Care.

 10. Lenin kaže:

  @De la Croix Wow!Samozvani boemski kralj birtijskog kičeraj mjuza ne konzumira vina?!Ma ne,to nije boemski.Samo alkosi piju pivo,žestoko i ne daj vraže likere tj ove mešano.Za prave kafanske „umetnike“ su vina i špriceri!Još ako je antialkos,onda nema goreg u razbijanju njegovog svojezvanog boemskog imidža!Jojojoj… Onda je običan muzikant,koji je iskoristio svoj beni „talenat“ za kafanske literature,da bi zaradio pare.A kada već pričamo o pravim kvalitetnim starogradskim pesmama,od muzike pokojnog Cuneta nema ravne.Čovek je glasom i stasom doprineo baš najviše toj vrsti glazbe.Ne ovaj samozvani boem,sa kreštavim fazanskim tonjukturom,reper kafanske bimbilimbi muzike.

 11. Megille kaže:

  @ Lenin
  misliš takav antialkos taj Zvonko birtijaš poput onog pesnika koji je napisao poznatu srpsku pesmu ‘Padajte braćo’ pod kafanskim stolom? Ali, daleko je ZB od Đure Jakšića! Dok je naš lokalni ‘antialkos’ posvojatao sve starogradske ‘pisme’ pa i neke subotičke lokalne tradicionalne ‘postarogradio’ – to su ti one koje Zvonko ‘piva, peva i pjeva’ po Lisinskom – Đuro Jakšić je sam svoje živio i naravno – sam stvarao. A Zvonku je danas ostalo samo da reklamira državnu vinariju pod svojim isluženim imenom…

 12. bice skoro propast sveta kaže:

  Ovom Megille-u …………………kapa dole za text i analizu !!

 13. Ledenjak kaže:

  Ček ,malo pa zar nisu rekli onomad na N1 da je vinarija od gospodara Boss-a ,aaaa Da je Zvonko u stvari ovde samo niži partner i maskota koja služi da se vino bolje proda.

 14. Higloss kaže:

  Ako nekome treba skinuti kapu, onda su to roditelji Megillea. Njega je trebalo roditi, podizati, othraniti i vaspitati,pa da onda postane to sto je postao. Tako nesto ne moze bas svako da uradi, niti se takvo nesto susrece svakog dana.

 15. Megille kaže:

  @ Ledenjak A to nisi čuo da i iza Bossa stoji Bossssss…?

 16. Lenin kaže:

  @Megille „A Zvonku je danas ostalo samo da reklamira državnu vinariju pod svojim isluženim imenom…“
  Tačno!Kada je lepo vreme i ima puno gostiju u baštama obe proširene krčme,u ulici Maćaš Kiralja,da digne guzu iz direktorske fotelje „svoje“ firme,malo da prodefilira između stolova,za reklamu.Ja ga nisam viđao,pošto ne idem u grad,ali mi jedan moj poznanik,koji radi u jednoj od te dve krčme,pričao kako se jado žalio nekom,da ga više ne cene kao prije,ne reauguje lepši pol na njegovu magnetnu lepotu,ni autogram nije podelio dugo vremena,jer i ne traže.Oh…,stvarno mi ga žao.More,pa ko se žvrlja uvek sa aktuelnom vlašću.Ovi mu namestili mega koncert u prestolnici,gde je većina gostiju bila po naređenju.On totalni gubitnik među običnim smrtnicima.Nemojmo zaboraviti da naprdnjaci imaju svega oko 10-max 15% podrške ukupnog izbornog tela Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR