Šta će biti sa Čordaškim putem i ulicom Ferenci Ibolje

Kada su pre pola godine podigli glas tražeći u svojoj ulici asfalt, stanovnici ulice Ferenci Ibolje i Čordaškog puta potajno su se nadali da će iduću kišnu sezonu dočekati na čvrstom. U međuvremenu je Direkcija za izgradnju grada reagovala i zatražila sredstva iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, te je odobrenje i stiglo. Od 150 miliona dinara koliko je ovaj Fond izdvojio za Suboticu, oko 57 miliona je namenjeno za afaltiranje kako ulice Ferenci Ibolje tako i Čordaškog puta ali i Porečke i Radanovačke ulice.

Iako je Direkcija za izgradnju pripremila kompletne projekte za ove ulice, radova još nema. Letu se bliži kraj a za nekoliko meseci sa prvim kišama počeće i velike nevolje meštana.

 

Gde je zapelo?

 

U kabinetu gradonačelnika i u Direkciji za izgradnju grada navode da su projekti spremni, ali da Fond za kapitalna ulaganja nije preneo nadležnost oko javne nabavke na grad već su u Novom Sadu odlučili da je sami sprovedu. Kako navode u Fondu, javna nabavka još nije sprovedena a više informacija o tome kada će biti pokušaćemo da saznamo u narednih nekoliko dana.KOMENTARI

 1. Mc kaže:

  Nisam siguran , ali mislim da nema para  😥

 2. Pajo kaže:

  Bice verujem! Razlog nastavljeni radovi ma Sinagogi!!!! I jedno pitanje Gde je nestala zuta podloga za trcanje iz Dudove sume!!!!????????????

 3. Andrea kaže:

  interesantno, kako nije zapelo kod izgradnje bazena na prozivci?

 4. djomla kaže:

  Koliko sam upućen na nekim drugim projektima koje finansira Fond došlo je do sprovodjenja javne nabavke. Kao što navedoh u tekstu, iduće nedelje ćemo znati više.

  Pajo Singoga se ne finansira iz Fonda za kapitalna ulaganja, već iz SOS fondacije koja je za te radove obezbedila 4 miliona. 

  Što se tiče Dudove šume: Link

 5. Anonimni kaže:

  Čordaški put će dobiti asfalt , kanalizaciju i vodovod.Već se izrađuju i table sa nazivom ulice koja će se od 1. septembra zvati

  ulica Željka Samardžića.

 6. Elvira kaže:

  Molim vas objavite ovo da se podsete neki koji su obecali pocetek radova ovog leta!!!Posto smo culi intervju novog gradonacelnika da ce se nasa ulica najverovatnije poceti graditi na prolece!!Vise ne verujemo nikom nista jer su sve samo pusta obecanja!!!Ovaj snimak je napravljen ovo proleca,i verujte vec se unapred plasim sta nas opet ceka i to iz godinu u godine!!Valjda ce se vec jednom smilovati i nama koji 40 i kusur godina cekemo asfalt!!!      http://www.facebook.com/photo.php?v=1920398946891

OSTAVITE KOMENTAR