Шта се крије иза постављених табли?

Велику буру на политичкој сцени Суботице су изазвале саобраћајне табле које су постављене  на излазу Палића према Суботици и обрнуто.Табле су постављена на двојезичном језику и писму  а не тројезично како налаже закон јер су у Суботици у равноправној употреби три језика и писма. За Двери Суботице нема никакве сумње да је то учињено мимо поштовања закона и са намером узнемиравања јавности . Надлежни  треба што пре да их замене и уведу равноправност сва три језика и писма и да се сви остали натписи у граду поставе по закону јер поред овог чина злоупотребе закона  имамо и злоупотребе у изостављању ћирилице као службеног писма.

Локална власт има велики проблем са одговорношћу за учињена дела према грађанима Суботице без обзира којој  националној  заједници грађани припадају. Било би најнормалније да се каже ко је наручио да се на лагеру саобраћајних табли нађу оне које нису за употребу . Одговоран за то  треба да одговара , али треба тражити одговорност и за особу  која је наредила да се табле које нису по закону поставе.

Да ли је то само омашка , превид  локалне власти или смишљена провокација из СНС кухиње ради само њима знаних разлога? Да ли се  нешто много крупније дешава а да грађани Суботице  не знају  за то?

Чињеница је да ће се табле вероватно брзо заменити али покушај уношења немира , раздора  и дестабилизовања  Суботице као мирне мултикултуралне средине никоме неможе  донети ништа добро осим оним умовима који мисле лоше овом народу.

Двери Суботице најоштрије осуђују чин провокације у нади да ће се употреба  писма и језика спроводити   у складу са законом никако на штету било које националне заједнице,  да се одговорни за изазивање провокације према једној националној заједници казне .KOMENTARI

  1. ffilozoff kaže:

    Naj interesantnije je TO,da se Madjari NE bune,vec ovo pravdaju greskom??? Pa se sad prave nove table,pa opet placamo….eeej ljudi 21. vek je???

  2. Kenjereš Andraš kaže:

    Bravo Dveri, to je prava reakcija.

  3. Megille kaže:

    Nije to greška samo u Subotici. Naime na celoj teritoriji Vojvodine je urađena ova ‘greška’ -čak su i grbovi naselja odstranjeni ,a o tome niko ne govori…

OSTAVITE KOMENTAR