Stala obnova pozorišta, vlast tvrdi da je krivac politika

Grad Subotica moraće da vrati 200 miliona dinara Republici i Pokrajini ako peta faza gradnje pozorišta ne počne do decembra.

Narodno Pozoriste nova fasada rekonstrucija subotica (6)

Tek što su posle osam godina zastoja krenuli radovi na subotičkom pozorištu, i pored obezbeđenog novca, ponovo su zaustavljeni.

„Blic“ saznaje da je jedan od ponuđača na javnoj nabavci za petu fazu obnove Narodnog pozorišta – Narodnog kazališta – Nepsinhaz, „Beomaks“ iz Novog Beograda, podneo prigovor za zaštitu prava.

Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, tvrdi da je u pitanju paravan za političku igru koja može ozbiljno da ugrozi projekat.

– Trenutno je prigovor na drugostepenoj komisiji i tek nakon te odluke možemo ići dalje sa postupkom. Smatram da nije u pitanju klasično nezadovoljstvo ponuđača, već da postoji ozbiljna opstrukcija realizacije projekta. Politika se ponovo previše upliće i na neki način gradnja pozorišta ponovo postaje talac političkih igara na nivou Subotice, ali i šire. Vreme će pokazati ko stoji iza toga – kaže Maglai.

Na sajtu lokalne samouprave objavljena je kompletna dokumentacija javne nabavke koju je raspisao grad. Novac za petu fazu radova, u okviru koje je planirano da se kompletno pokrije i zatvori novi deo pozorišta i da se urede fasade sa strane ulice Korzo i Plave fontane, obezbedile su Pokrajina i Republika, ali ako radovi ne budu započeti do decembra, grad će morati da vrati novac.

U Gradskom veću potvrđuju da je gradonačelnik na sastanku nagovestio da postoje opstrukcije koje koče dalje radove i da je spreman da obelodani ko je sve za to „zaslužan“ čim bude imao više informacija.

 

BLICKOMENTARI

 1. STeve kaže:

  Prigovor na zastitu prava……nije mi tu nista cudno.
  A para ako ima, nije problem da vrate 😉

 2. Zora kaže:

  Opet nekompetencija Jenea Maglaija, nesposobnost da realizuje tender, uz njegovo klasicno upiranje prstom u druge, i policijski intonirano: Kad sazna vise informacija, optuze konkretno toga i toga! Nisam clan nijedne partije, ali smatram da je ovo najgori gradonacelnik u istoriji Subotice. Sramotno prikrivanje nerada i nestrucnosti iza floskula poput domacinskog poslovanja i vecitog variranja tema o krivici svih, samo ne njega. (Demokratama se bavio jedno dve godine, a sada kada je ostao bez politickih tema se tek vidi koliko je isprazna njegova seoska politika, nevladanje bilo kojoj materijom).

 3. D kaže:

  Dokle bre više izgovora! Koliko treba da se napuni džepova da bi se pozorište konačno završilo, da ne stoji ta betonska grdosija?! SRAMOTA!!!!

 4. pantelija kaže:

  ….opet „zuti“ novci grade Suboticu….a di su Gojkovi,Labanovi,Pastorovi,Maglaijevi????a da!!!!grade Makovu sedmicu,Tresetiste i slicne vukojebine sa njihovom vecinom u birackom telu.ko je vas poznavao ni pakao mu nece tesko pasti……

 5. Megille kaže:

  Ma bre, glavni je naš Andrej ,popričajte snjim i sve će biti u redu…

 6. vokille kaže:

  Dobro, gde je isparilo tih 200 miliona dinara, na čije mangulice se to potrošilo?

 7. stormwatch kaže:

  Jedno je sigurno, dok je bilo DS-a, gradilo se i radilo ma kakvi lopovi i prevaranti bili.

  Od kada je dosao preposteni SNS, nit se radi, nit se gradi, samo se demagogise, preliva iz supljeg u prazno, zemlja se za 3.5 godine zaduzila vise nego za tih kako ih oni nazivaju 12 godina propasti od 5 Oktobra 2000, laze se na kamare, a evo i do sada nepoznate nepoznanice – moraju da se i vrate dobijeni novci. Ovo je jbt bez presedana.

 8. stormwatch kaže:

  Ja bih zamolio glavnog i odgovornog na ovom sajtu da napravi dve lepe usporedbe, jednu pre nego sto su ti lopovi koji su sve pokrali, znaci DS i G17+ dosli na kormilo bilo koje gradske instuticije, nek lepo pokazu sta se gradilo u SU i kako je izgledao grad dok je vlast imao SVM/VMZS, onda nek napravi usporedbu kako je grad poceo da se civilizuje u doba kada su lopine DS i G17+ drzale konce u rukama, znaci 2007-maj 2012, a na kraju nek pokaze sta je u Subotici napravljeno od maja 2012. kada su preposteni, naglokonvertovani europejci koji su do juce terali celu Srbiju u ratove i delili 2 kom. sendwicha napravili u Subotici. Pozoriste mi nemojte poturati pod SNS-ove i SVM-ove zasluge jer je za bilo koji deo radova zasluzan taj lopovski DS i to sto jos imaju vlast u Vojvodini. No ja sam apsolutno siguran da ce Subotica i Vojvodina procvetati sad kad dodje nova SNS da zauzme Vojvodjansku vlast, isto ko sto je i Srbija naglo procvetala i profluorishovala od kada oni zhare & pale svojom sposobnoscu, nedemagogijom, istinom i sposobnoscu i pre svega znanjem.

OSTAVITE KOMENTAR