Štamparija „Čikoš“ zapošljava invalide

Od samog osnivanja, osobe sa invaliditetom zauzimaju značajnu ulogu u razvoju štamparije „Čikoš“ u Subotici, u kojoj je od ukupno 55 radnika, 35 invalida. . Danas oni čine 63 odsto zaposlenih, a obavljaju poslove u administraciji i proizvodnji.

– Naša proizvodnja je specifična i mi moramo mnogo više paziti na radnike, mnogo više raditi na određenim procesima, da bismo izbegli određene manjkavosti – kaže direktor Igor Čikoš. – Naš mašinski park je vrlo moderan, kako bismo mogli parirati preduzećima koja ne zapošljavaju osobe sa invaliditetom.

csikos-stamparija_620x0

Ministarstvo za rad je po osnovu subvencije zarada za OSI i stručna lica, za refundaciju troškova i nabavku repromaterijala preduzeću „Čikoš štampa“ lane isplatilo 18,5 miliona dinara.

– Prioritet Ministarstva je pre svega zapošljavanje osoba sa invaliditetom i posebnim potrebama i kada vidimo kako su namenski i dobro utrošena sredstva, mogu da obećam da ćemo nastaviti da podržavamo ovako uspešne firme – kaže Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu rada, koji je obišao štampariju.

 

Večernje novosti

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR