Stanovnici Bračke ulice nezadovoljni dužinom asfalta

Meštani Subotice prete blokadom ulica nakon što je Bračka ulica, koja je dugačka oko dva kilometra, asfaltirana samo 500 metara po sredini.

Građani MZ „Makova sedmica“ traže da im gradska vlast objasni ko je odlučio da se asfaltira samo sredina njihove ulice.

bracka

– Nigde u svetu, osim u Subotici, ulice se ne asfaltiraju samo u sredini. Kada padne kiša, iz kuća ne izlazimo bez ribarskih čizama jer drugačije ne možemo da dođemo do tog asfaltiranog dela. Deca ne mogu da idu u školu zbog blata. U ovom naselju živi oko 5.500 građana, a nemamo vodovod, kanalizaciju, kablovsku, fiksnu telefoniju, sportske terene. Gradonačelnik nema hrabrosti da dođe, ali videćemo šta će se dogoditi kad blokiramo ulice – ogorčen je Zdravko Skala, koji nije bio zadovoljan odgovorom da bi stavljanje ulice u prioritete bio početak procedure duge četiri godine, zbog regulacije i otkupa parcela.

Ni stanovnicima drugih ulica nije bilo jasno zašto je u Bračkoj ulici, koja ima više od dva kilometra i najveći broj kuća, asfaltirana samo sredina.

Predsednik Skupštine MZ Mirsad Nalić objašnjava da procedure iziskuju mnogo vremena.

– Imamo dosta problema. Makova sedmica je jedna od najnerazvijenih mesnih zajednica na teritoriji grada, a to je delom rezultat lošeg planiranja, a delom pogrešnog uverenja da je vikend naselje, što nikako ne može biti sa oko 5.500 stanovnika i 80 odsto legalizovanih objekata – rekao je Nalić.

Direktor preduzeća „Direkcija“ Peter Blau, podsetio je da je ovogodišnji budžet ovog preduzeća namenjen za izgradnju bio 36 miliona dinara, za svih 36 mesnih zajednica.

– Budžet namenjen izgradnji za ovu godinu za sve mesne zajednice je 36 miliona dinara. Ne možemo ni iz čega stvoriti dovoljno novca za sve zahteve. Za Bračku ulicu se još uvek radi eksproprijacija zemljišta, a asfaltiranje jednog dela urađeno je novcem iz Pokrajine. Radi se fazno jer nema drugog načina – objasnio je Blau.

 

BLICKOMENTARI

 1. De la Croix kaže:

  He,he…pa šta bi oni hteli ? Bulevar? To su tamo voćnjaci i vinogradi i slično, i sad bi oni želeli da budu opremljeni kao Radijalac. Ljudi, to nije moguće ni u najbogatijim zemljama. Onda bi tu placevi i kuće koštali kao na Dedinju. Gustina naseljenosti obezbeđuje dostupnost infrastrukture. Super bi bilo da svaki salaš može da ima kanalizaciju, vodovod i asfalt ali to je preskupo i za Švajcarsku.

 2. xavier kaže:

  A još nikad asfalt nisu ni platili. Zašto bi, uostalom, ostali građani Subotice iz svog poreskog dinara finansirali izgradnju komunalne infrastrukture divljim graditeljima (ako su i legalizovali platili su samo simboličan iznos za postojeću infrastrukturu) koji nikad ništu nisu platili? Ma, dajte. Neka raspišu samodoprinos, uostalom

 3. samo pitam kaže:

  Gde je ta Bracka?

 4. Ne raspolozen za raspravu kaže:

  E ovako… Ne mogu vise samo da citam i ne odgovorim na ove prozivke… Ja sam gradjanin Subotice koji zivi na Makovoj sedmici i zelim da postavim pitanje gospodi koja zivi u centru grada da li bi oni mogli da provedu i dva dana u nasoj mesnoj zajednici gde je voda isuvise zagadjena a vodovod nememo nego moramo da idemo do Majsanskog mosta kako bi punili balone sa vodom, da li bi oni izdrzali u ulici koja nije asvaltirana i koja postaje neprohodna cim padne mala kisica a da nismo skupljali novac za asvaltiranje to nije istina i da vas pitam koliko je vama vremenski potrebno da dodjete do samog centra grada? Mozda 5 minuta? E pa vidite mi koji koristimo gradski prevoz i putujemo iz okolnih mesnih zajednica koje nazivaju selima jer nisu razvijeni zbog tamo nekih glavasa potrebno nam je i do 30 minuta… Molim vas ako zivite u samom centru grada i ne znate kako je nama da ne komentarisete jer to je kao da govorite o knjizi koju niste procitali. HVALA

OSTAVITE KOMENTAR