Stara Moravica ponovo ima bazen

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor svečano je otvorio novoizgrađeni bazen srednje veličine u Staroj Moravici povodom proslave dana sela.

Rekreacioni centar je spadao među najlepšima i najmodernijima u Jugoslaviji, dok tokom tranzicije propao. Mesna zajednica je otkupila ruševine 2013 godine i iz sopstvenih sredstava počela obnovu.

Do sada je pored bazena realizovana sala za kuglanje i velika terasa, sledi izgradnja velnes bazena od 60 kvadratnih metara.

Vrednost investicije je oko 200 hiljada evra, od koje je 25 odsto obezbeđeno iz lokalnog samodoprinosa.

Pored Stare Moravice u selu Pačir pre dve godine otvorena je termalni bazen, plan lokalne vlasti je da sa ovim objektima krene ka putu turizma.

moravica bazen 4

Nesvakidašnji pazar napravila je Mesna zajednica Stara Moravica. Pred Privrednim sudom u Subotici oni su kupili sportski centar koji se prodavao iz stečaja. Nekada ponos sela a potom poluraspadnut teren u kome se jedva raspoznavao nekadašnji najbolji i najčistiji bazen u Severnobačkom okrugu. Za ovaj sportski centar MZ Stara Moravica platila je pet miliona dinara. Prethodni vlasnik ne samo doveo ovaj sportski centar do stečaja, već i povadio svu vrednu opremu, pumpe, pa čak i pločice iz bazena.

moravica bazen 0

moravica bazen 1

moravica bazen 2

moravica bazen 3

 

RTV

 

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR