Štrand dobio zimsku baštu

Na veliku žalost pre svega posetilaca a potom i turističkih radnika na Paliću, ovaj prvi maj kao i prethodni će proći bez učešća Ženskog štranda. Svi oni koji nakon godinu dan ponovo dođu na Palić zatećiće veoma sličnu situaciju – ogradu oko štranda. A unutar ograde se u međuvremenu podigao centralni deo, dok su bočne strane demontirane.

 

Prošli prvi maj

Demontirani elementi posebno oni sa ukrasnim drvorezom se reparišu, dok se u centralnom delu štranda završavaju radovi na zimskoj bašti. Izgrađena od drveta i lima, zimska bašta predstavlja deo štranda koji će funkcionisati u sklopu budućeg kafića. Tokom njene izgradnje nije se odstupilo od projekta, tako da se ona kao nov element štrand u potpusnosti uklopila u ostatak objekta.

Kako saznajemo od Jasmina Šečića, predsednika uprave Park Palić d.o.o. u roku od mesec dana pobijeno je svih 135 prestalih šipova na ovom objektu. Radi se o šipovima A i C dela štranda. Trenutno se izvode i radovi  na vađenju starih bagremovih stubova radi pripreme za temeljnje radove na A delu objekta.

 

„Predstoji izrada armiranobetonske temeljne ploče, što će trajati oko mesec dana, nakon čega sledi motaža drvenih delova objekta i ostali građevinsko – zanatski radovi“ – kaže Šečić za sajt GradSubotica.

Šipovi za desno krilo

Ostatak starog štrandaKOMENTARI

 1. JEDAN JEDINI kaže:

  A sta je sa muskim strandom? Na zalost postao je ruglo Palica!

 2. optimist kaže:

  Idemo po redu.
  Prvo gospođama i mladim gospođicama, a onda omladini željnoj dokazivanja – muški štrand !
  Sreća u nesreći je da je jezero toliko zagađeno i niko ni ne planira da se kupa.
  Taman sa završetkom obnavljanja ovih sadržaja srediće se jezero.
  Tako ću ja svojoj deci pokazivati slike od mojih roditelja, da znaju kako se provodi na Paliću. Na žalost, mojoj genraciji je ovo još jedno od uskraćenih zadovoljstava…   

 3. Ivica kaže:

  Muški štrand je bio rekonstruisan pre 3-4 godine, ali ne ceo, već jedno 2/3… međutim, sada ko god da ode i prošeta se njime, pomisli da to nije obnavljano 20-30 godina…ne znam da li je do izvođača ili do materijala, ali nisam ni pomislio da nešto može imati tako kratak vek trajanja….U slučaju ženskog štranda ipak imamo betonske stubove i ploču, tako da sigurno nekoliko decenija neće ponovo biti potrebe za rekonstrukcijom….

OSTAVITE KOMENTAR