Strateško partnerstvo PSG i Mađarskog pokreta

Predstavnici Pokreta slobodnih građana i Mađarskog pokreta potpisali su danas u Subotici sporazum o strateškom partnerstvu.

Dokument, koji su potpisali Saša Janković i Livija Jo Horti, predviđa njihovo zajedničko delovanje na ostvarivanje političkih interesa obe organizacije, pa i učešće na izborima.

RTV

Sloboda misli i uverenja, društvena raznolikost i tolerancija uz poštovanje različitosti i sprečavanje jednoumlja – vrednosti su na kojima je baziran danas potpisani sporazum između Pokreta slobodnih građana i Mađarskog pokreta.

„Pokret slobodnih građana, sa druge strane, duboko veruje da je Srbija pre svega građansko društvo, ali građansko društvo koje ne anulira, već upravo suprotno – jača i nacionalne i sve druge identitete koji postoje u Republici Srbiji. Mi zaista verujemo da mi treba da gradimo snagu u jedinstvu različitosti, a ne u jednoumlju“, rekao je Janković.

„Smatram da ćemo i jedni i drugi jačati. Kako bude Pokret slobodnih građana u političkom smislu jači i imao veću podršku naših sugrađana, tako će i Mađarski pokret i obrnuto zato što su ti vrednosni principi i političke ideje koje zastupamo veoma slični ili skoro identični“, ističe Jene Maglai iz Mađarskog pokreta.

Ovim je samo konkretizovana saradnja dve političke organizacije koju neguju gotovo od nastanka, s obzirom da je Mađarski pokret podržao Jankovićevu kandidaturu na poslednjim predsedničkim izborima.

 

RTVKOMENTARI

 1. Hrvoje Macanović kaže:

  Rupa našla zakrpu. Najgori bivši gradonačelnik Subotice i najnesposobniji zaštitnik građana Srbije postali pajtaši. Da li da se smejemo ili da plačemo? Jadna li je ta politika kojom će se ove dve političke karikature baviti…

 2. rax kaže:

  moj buduci predsednik i buduci burgermajster!

 3. JaPaja kaže:

  Ako nista drugo Jankovic ima iskustvo kako se likvidiraju ljudi bez posledica.

 4. rax kaže:

  tako ste pljuvali i po pajticu, kasi, djilasu itd. sve dok niste preuzeli vlast. kada bi vam se pridruzili oberucke bi ih primili, jer imate samo nesposobni, polupismen kadar.
  jankovic da je pametan, uzeo bi pasos i porodicu i napustio ovo ludilo, jer srbina posten covek ne treba.

 5. sumorno kaže:

  @Hrovoje Macanović

  Navedi jedan primer nesposobnosti „najnesposobnijeg“ zaštitnika građanina ?

 6. Čolović kaže:

  Već viđeno. Hoćemo nove, mlade, obrazovane, sposobne ljude!

 7. Građanin Subotice kaže:

  Kako čovek koji je kad je izabran za gradonačelnika Subotice za skupštinskom govornicom najavio doslovce: „da sviće mađarska zora za Suboticu“ moze biti u koaliciji sa bilo čim što je GRAĐANSKO?

  Jankoviću?

  Hvala.

 8. easy58 kaže:

  SNS+VMS=PSG+M.P. Zlo se piše građanima Vojvodine.

 9. @sumorno kaže:

  @sumorno

  To što je potencijal od 15% sa predsedničkih izbora spucao ns 0,02% za manje od 2 meseca.

OSTAVITE KOMENTAR