Subotica domaćin 91. srpskog kasačkog derbija

Subotica će predstojećeg vikenda biti domaćin 91. srpskog kasačkog derbija. U konjičkom klubu „Bačka“, koji je domaćin takmičenja, ističu da je subotički hipodrom spreman i da spremno dočekuju naše najbolje kasače.

Derbi. Trka u kojoj svaki kasački konj učestvuje samo jednom u karijeri. Trka u kojoj u povoljan rezultat treba pretvoriti četvorogodišnji mukotrpan rad. Ove godine na stazi u Subotici nastupiće jedanaest najboljih srpskih četvorogodih kasača. Jedan od favorita je Lejla S.P, sa Borisom Kečenovićem u sulkama.

„Ova trka je posebna zato što nosi posebnu tenziju. Ljudi se spremaju četiri godine za ovo. Četiri godine treninga, lečenja i sveg što ide uz kasački sport. Imate samo tri minute, ne sme ništa da manjka“, ističe Kečenović.

Pored Lejle S.P. glavni kandidati za osvajanje ovogodišnjeg, 91. po redu srpskog derbija su Jago da more (Iago d’Amore), Ciprus A.T. (Cyprus A.T.), Sirija A.T. (Syria A.T.), dok favoriti iz senke može biti Kan Legasi V. (Cann Legacy V.) sa Miodragom Pantićem u sulkama. Naš najbolji vozač Branislav Mukić biće u sulkama već pomenutog kasača Iago d’Amore, i ako pobedi biće mu to rekordna, osma derbi titula. Subotički hipodrom je već više puta bio domaćin derbija.

„Subotica je posle tri godine ponovo domaćim srpskog kasačkog derbija. Te 2015. godine na hipodromu konjičkog kluba „Bačka“ slavio je Samuel Becket. 91. izdanje srpskog kasačkog derbija, trke koja je svoje prvo izdanje imala 1923. godine, kada je pobedilo Silvija sa vozačem Francom Filipičem“, objašnjava Miloš Jeremić, novinar emisije „Konji ponovo jure“

Program na subotičkom hipodromu, u nedelju 19. avgusta počinje u 14 časova. Publika će imati priliku da vidi sedam trka, a sam derbi počinje u 18 časova.

 

RTVKOMENTARI

  1. BOZO SLJIVAR kaže:

    SVAKA CAST NA ULOZENOM TRUDU ZA ORGANIZACIJU DERBIJA ! MOJ FAVORIT ZA DERBI IAGO D AMORE !

OSTAVITE KOMENTAR