Subotica i Novi Sad – GIGA gradovi

Kao lider u distribuciji digitalnih servisa u Jugoistočnoj Evropi, United Group i dalje predvodi digitalnu transformaciju regiona gradeći najveću mrežu nove generacije – GIGA mrežu.

SBB danas već može da podrži brzine interneta do 1Gbps, kroz postojeće kablove, do domova i biznisa svojih korisnika i nastavlja da unapređuje svoju HFC – hybrid fiber coax mrežu. Daljim razvojem Docsis 3.1 tehnologije na postojećoj mreži, SBB će imati mogućnost pružanja brzina interneta do čak 10Gbps.

Realizujući najavljeni petogodišnji plan investiranja od 293 miliona evra, SBB najavljuje i prve GIGA gradove u Srbiji – Novi Sad i Suboticu. Ovi gradovi će od 18. oktobra ponuditi prve pakete od 1Gbps. U toku 2019. godine i Beograd i Kragujevac će postati GIGA gradovi, čime će u preko 700.000 domaćinstava u Srbiji biti dostupna Gbps brzina interneta. Ovim će SBB imati najveću gigabitnu mrežu u Srbiji.

Ulaganja SBB-a i United Grupe od samog početka su bila usmerena na stvaranje mreže budućnosti. Zato sada poseduju najveću regionalnu mrežu nove generacije, koja je spremna da podrži sve buduće potrebe korisnika, kako u njihovim privatnim domovima tako i sve potrebe njihovih biznisa.

 

N1

 KOMENTARI

 1. Strašno! Straobalno! kaže:

  GIGA gradovi? Ko smišlja ove glupe slogane!? Amerikanci? Ah, da; United Group, SBB, KKR, N1… cionisti.

  Opet kriju istinu, između ostalog i da je Srbija Mega-Giga sr*nje upravo zahvaćujući njima. A kako i ne bi kada je preplavljena njihovim đubretom.

 2. Zoran kaže:

  Još jedna pobeda Aleksandra Vučića i njegove vlade, prepoznati Novi Sad i Suboticu kao gradove budućnosti u kojima će se koristiti prvi internet izuzetno velike brzine nije mala stvar.

 3. belial kaže:

  Na zalost od giga subotice je samo „giga prozivka“. Bilo bi lepo da se prosire i van zgrada.

 4. freestyle kaže:

  bravo belial… to sto imaju optiku u jednoj mesnoj zajednici i lupaju se po grudima je bezobrazluk…
  bolje ista nego nista, samo da sad ne ostane na tome, da cekiraju Suboticu kao Giga grad i prestanu sa razvojem 🙁

 5. Bubuš kaže:

  Koliko ja znam, za korišćenje svih blagodeti tih giga brzina morate imati i odgovarajuće uređaje koji će to podržavati. To znači telefone, tablete, kompjutere i dr. najnovije generacije.. bez toga, sa prosečnim uređajem koje većina poseduje, dobiće se možda 50Mb protoka u downloadu, sve preko toga tehnički neće biti moguće postići. Sve u svemu, super stvar ali zahtevna.

 6. Ethernet kaže:

  @Bubuš

  Neće biti bubuš, da bi ste 1Gbs koristili na kućnom računaru ne treba vam kompjuter najnovije generacije. Treba vam obična ethernet kartica reda 10 Eur koja podržava te brzine dok svi laptopovi u zadnjih 3-4 godine dolaze sa takvim Ethernetom.

OSTAVITE KOMENTAR