Subotica i Palić na Facebook igrici

Na nedavno održanom sajmu kongresne industrije IMEX u Frankfurtu, Kongresni biro Srbije, sastavni deo Turističke organizacije Srbije (TOS),  predstavio je dve Facebook igrice koje su namenjene promociji Srbije na nov, zanimljiv i zabavan način – kroz igru, ali i mogućnost osvajanja vrednih nagrada. Igrice su aktivne na sajtu Kongresnog biroa Srbije, na Facebook-u, kao i na još nekim online gaming portalima.

 

 

Prva igrica je adrenalinska, zove se Tour de Serbia, u kojoj takmičar prolazi kroz jednu od pet destinacija u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Subotica/Palić, ili planinske predele Zlatibora i Kopaonika). Cilj ove igrice jeste da igrač savlada razne prepreke, dok se u pozadini smenjuju ambijentalne celine i turističke atrakcije vezane za odabranu destinaciju. U svakom momentu igrač može da napravi pauzu, ne umanjujući svoj konačni rezultat, odmori i iskoristi vreme da pogleda šaroliku galeriju fotografija kako bi steako bolji utisak o destinaciji.

 

 

Druga igrica se zove Make an Event, spada u kategoriju logičkih igrica i namenjena je organizatorima događaja. Takmičar bira destinaciju među pet ponuđenih (gradovi Beograd, Novi Sad i Subotica/Palić i planinski predeli Kopaonika i Zlatibora), i u skladu sa izborom destinacije dobija i budžet u okviru koga bi trebalo da organizuje neki skup koji varira u broju delegata. Takmičar se suočava sa pravim izazovom koji podrazumeva adakvatan izbor kongresnog centra, hotela za smeštaj delegata, post-kongresnih izleta, restorana za večere. Takmičar ima dosta posla, jer nije neophodno samo voditi računa o ograničenom budžetu, već i obratiti pažnju i na zadovoljstvo delegata – satisfaction index. Prolazeći kroz igricu, takmičar se upoznaje sa stvarnim kongresnim i smeštajnim kapacitetima u Srbiji, i kroz bogati izbor fotografija stiče još realniju sliku o ponudi Srbije.

 

Ove igrice možete naći na sledećim linkovima:

http://bit.ly/MakeAnEventGame i http://on.fb.me/TourdeSerbieKOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    Molim vas lepo da vi kao novinari upitate kreatore te druge igrice od kada je Novi Sad grad bicikala a Subotica grad konjske zaprege? 

  2. Paja patak kaže:

    ..stormwatch pratim tvoje komentare danima,samo nesto kukas,kritikujes,nije dobro ovo,nije dobro ono,trebali ste ovako…onako,kontam da je ovo demokratsko vreme ali daj malo covece opusti se,iskuliraj,ne moras hvaliti ali nemoj ni stalno nesto……,daj ti nesto napravi,pokazi nam neki tvoj izum,rad,uradi nesto korisno za sebe ili druge…..,nema ljutis. pozz..   P.S.:Svaka cast ljudima na trudu i umecu!!!

OSTAVITE KOMENTAR