Subotica na crnoj listi zagađenosti vazduha

Subotica je  ove jeseni bila jedan od gradova Srbije sa najzagađenijim vazduhom, pored Beograda, Kragujevca, Užica, Valjeva, Smedereva, pokazuju merenja Agencije za zaštitu životne sredine.

Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine kaže da će industrijska zagađenja morati da budu rešavana kako se polako budemo približavali standardima Evropske unije.

„Međutim, imamo veći problem sa razumevanjem u lokalnim samoupravama koje su inače zadužene da vode računa o kvalitetu vazduha svojih sugrađana, ali opet se vraćamo na činjenicu da lokalne samouprave nemaju para, da mi nemamo dovoljno razvijenu mrežu za monitoring kvaliteta vazduha po Srbiji i to moramo da pojačamo“, rekoa je Trivan.

 

RTSKOMENTARI

 1. Afet kaže:

  Subotica na prvoj listi zagadjenosi ljudi

 2. #hešteg kaže:

  Koja industrijska zagađenja? Koja to fabrika u Subotici zagađuje? Maltene su bez dimnjaka… Svašta 🙁

 3. Duhovno zagadjivanje covekove okolinee kaže:

  Ja nemam poma sta je to lokalna samouprava. Ali znam sta je princip odgovornosti pocinioca. Za prouzrokovanu stetu duzan si da odgovaras, i da nadoknadis , i u buducnosti da je vise ne prouzrokujes. Nema se para za monitoring.To je isto kao kada muz kaze da ga zena vara a on nema para za privatnog detektiva pa eto sada zbog toga mora da trpi.

 4. Anonimni kaže:

  Dok je “ zivela “ Zorka sve su svalili na nju !!! A sada ko je kriv ????

 5. Pablo kaže:

  Ma zagađuje siromaštvo
  Lože se jorgani, cipele svo sneće u kući.Mesto da se ljudima omgući plin i dalje se loži ugalj,trula drva i svašta

 6. Stevo Bogojević kaže:

  Dozvolite ljudima da sami ulazu u obnovljive izvore,dajte povoljne kredite itd ako vec 20 godina serete o eu….oporezujte i čergu koja pali žicu i ostale pizdarije pa ce i to da se smanji,ima puno sranja tako da nemojte srati,nije Subotica jedini problem….

 7. Istina... kaže:

  To je taj „grad“ i njegove „vrednosti“ koje postoje samo u praznim pričama ispraznih vođa. Decenijama je uništavan svako ko valja, ko ima ideje, znanje i stručnost, što je uslov za napredak. Na ključnim mestima postavljaju potpuno nekompetentne koji rade kontraproduktivno. Da li znate kome to odgovara!? Onima koji od pljačke Istoka vekovima imaju korist.

 8. Miso Kovac kaže:

  Zagadjena Voda Zagadjen Vazduh. Psa lutalica koliko oces a nama se prodaju fore kako se u Srbiji ili ti nama u Subotici nikad lepse nije zivelo. Tuga…….Ko moze BEZENIJA

 9. Dva u jedan kaže:

  @Anonimni, šta misliš o 50-tak hiljada registrovanih samo putničkih automobila u Subotici? Oni i ostala vozila na benzin, dizel, naftu itd. ne ostavljaju tragove u vazduhu? A toliko i o „siromašnom i gladnom narodu na ivici egzistencije“ koji najveći problem ima gde da parkira. Pedeset hiljada puta tri člana porodice u proseku – sve siromah do siromaha, nema za `leba ali ima za gorivo, registracije, tehničke preglede, održavanje i popravke, pa i kazne – Bože moj! Samo se nemojte vaditi da su to jeftini i stari, rđavi automobili – što je stariji i rđaviji, više košta da ga akaš!

 10. dr sladja jokic kaže:

  Bravo za clanak! Nije ni Subotica kraj sveta pa da ljudi ne vide. Jer nemoguce je nevideti da nas zagadjenje vazduha i sva ostala zagadjenja sve brze unistavaju. Pocev od EURO 3 motora pa do dimnjaka koji bez filtera truju sredinu. Samo neki od nas pokusavaju da ublaze posledice makar u stanu ili kuci (ruski ambilife preciscivac vazduha). Zao mi je onih koji ne vide sta se dogadja.

OSTAVITE KOMENTAR