Subotica obeležila Dan grada

U prisustvu velikog broj zvanica i dodelom gradskih zvanja i priznanja, Subotica je obeležila Dan Grada. Istovremeno, u toku su brojni kulturno-umetnički programi i koncetri kojima Subotičani obeležavaju datum kada je Subotica dobila status slobodnog kraljevskog grada u Austrougarskoj.

foto: subotica.rs

Svečanim podizanjem gradske zastave na jarbol ispred Gradske kuće, i svečanom sednicom skupštine grada, kojoj su prisustvovali, između ostalih, predstavnici partnerskih gradova iz zemalja regiona, Subotica je obeležila Dan Grada. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sumirao je rezultate proteklog dvogodišnjeg rada i najavio da će fokus vlasti u predstojećem periodu biti na daljem razvoju infrastrukture i otvaranju novih radnih mesta.

„Našim sugrađanima čestitam Dan grada prvi septembar sa željom da uživaju u bogatom programu koji smo pripremili za ovu izuzetnu svečanost. Takođe bih poželeo svim Subotičanima ličnu sreću i blagostanje i da i u narednom periodu zajedno radimo na izgradnji Subotice i na boljem životu“, poručio je Laban.

Povodom Dana grada, za počasnog građanina proglašen je biskup Ivan Penzeš, dok su priznanja „Pro urbe“ dobili psiholog Branka Bešlić, ekonomski tehničar u penziji Slavica Tot Lučić i profesor violine Miloš Nikolić.

„Meni će ova nagrada, kao što sam već i rekao, dati još veći vetar u leđa da radim još više, još bolje, još energičnije i da moji rezultati već u narednoj godini budu bolji nego svih ovih ostalih“, naglašava Nikolić.

Ovogodišnju proslavu Dana grada Subotice obeležiće i koncetri, izložbe, pozorišne predstave, filmovi, te nastupi stvaralaca od sedam do sedamdeset i sedam godina.

 

RTVKOMENTARI

 1. Milos kaže:

  Sta su jednom katolickom biskupu dali pocasno gradjanstvo?!Pa ovo je Srbija!i jos taj Penzes je svojevremeno izjavio da su Bunjevci Hrvati!Sramota!

 2. milica kaže:

  Sramota za grad ko deli priznanja.

 3. Joshua kaže:

  Bruka i poniženje za grad sa ovakvom tradicijom da jedan običan falsifikator, nosilac lažnih akademskih priznanja i visestruki povratnik u krivicno delo deli nagrade.Svoj strah od suda javnosti pokazuju preko onog poniznog vlasnika Subotica.com a onemogućavajući slanje komentara.Ova nesretna sredina se uz pomoć degenerisanih imbecila iz Montenegra ,albanskih lobista i pedersko satanistickih sledbenika koncipiranih po EU modelu pretvara u konc logor po zamisli njenih upravitelja iz II WW.Ovde sve manje žive slobodno misleći ljudi a sve više „jugendi“.Nadam se da svi jedva čekate da ugostite tj primite „visokog gosta iz Austrije“

 4. Ivkova slava kaže:

  Povodom proslave Dana grada poslao sam komentar i na subotica.com, ali su oni odlučili da svojim ćutanjem i neobjavljivanjem komentara daju podršku primitivizmu, pljački i siledžijstvu koje predvodi aktuelni gradonačlnik. Za istoričare, hroničare našeg grada, sociologe i sve sugrađane imam samo jedno pitanje: da li iko može da navede ijednog gradonačelnika Subotice u proteklih 239 godina ko je više osramotio, obrukao i postideo sve nas? Da li je ikad Subotica imala bahatijeg, primitivnijeg, agresivnijeg, kriminalnijeg i elementarno neobrazovanijeg gradonačelnika u celoj svojoj istoriji? Laban će pre ili kasnije završiti na smetlištu istorije, ali ostaje svedočanstvo da je subotica.com bio i ostao njegov zaštitnik i saučesnik…

 5. Ivkova slava kaže:

  Pitanje se ne odnosi samo na poslednjih 239 godina koliko se, na ovaj ili onaj način, slavi Dan grada, već na svih 6 vekova postojanja Subotice…

OSTAVITE KOMENTAR