Subotica tuguje za dečakom koji je stradao na Divčibarama

Grad na severu Bačke  je u žalosti zbog tragične pogibije Alekse Dimitrova, učenika trećeg razreda subotičke Osnovne škole „Miloš Crnjanski“, koji je stradao kada je na kolonu dece na Divčibarama koja su bila na ekskurziji na ovoj planini naleteo automobil „tojota“, beogradskih registracija, kojom je upravljao vozac V.V. (43).

U školi niko nije davao izjave za medije, ali se zna da su povodom ove tragedije održani sastanci aktiva roditelja i drugih školskih organa.

Novinarske ekipe nisu mogle ni da priđu porodičnoj kući Dimitrovih, jer su prijatelji porodice blokirali taj deo ulice Antona Aškerca.

Građani Subotice u neverici i sa tugom komentarišu ovu tragičnu nesreću u kojoj su povređene i dve Aleksine vršnjakinje T. S. i V. T.

Đaci iz njegovog odeljenja koji se vratili u Suboticu i juče saznali da im je drug mrtav, ostavljaju cveće u dvorištu škole.

Komemoracija za malog Aleksu Dimitrova biće održana, 14. juna u 11 sati u školi, a sahrana je u 15,30 na pravoslavnom groblju „Dudova šuma“ u Subotici.

 

TanjugKOMENTARI

  1. Dr Tikvicki kaže:

    Majmuna najstrozije kazniti… da ne dodje do zabune vozac sam I ja….

  2. Sudija kaže:

    Kazniti sve odgovorne, vozača, učiteljicu, vođu puta. Dete je nastradalo i tu nema povratka, jadni roditelji, rodbina i svi ostali koji preživljavaju ovu traumu. Mislim da i prosvetni radnici moraju biti odgovorni kada vode našu decu. Svakodnevno sam svedok na ulicama subotice, ima raznih prosvetnih radnika, neki stoje na sred puta dok sva deca ne pređu put i tako bi trebalo, a neki drugi prosvetni radnici idu na čelu kolone sa sladoledom u rukama dok deca prelaze put u koloni od 10 ili 20 metara. Obratite pažnju na to jer kada se ugasi jedan život kasno je za sve.

OSTAVITE KOMENTAR