Subotica ulaže u obrazovanje, obnavljaju se dve škole

U poslednje tri godine u subotičko obrazovanje uloženo je oko tri stotine osamdeset miliona dinara, a od toga, sa pokrajinskog nivoa vlasti opredeljeno je više od stotinu četrdeset miliona dinara, konstatovali su na današnjem sastanku gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš.

Dva nivoa vlasti nastavljaju dalju saradnju kroz pripremu dokumentacije za buduće rekonstrukcije školskih objekata.

Kako je istakao Laban, u poslednje tri godine obnovljeno je dvanaest osnovnih i srednjih škola, među kojima se izdvaja Hemijsko-tehnološka škola sa uloženih milion i po evra. Po njegovim rečima, gradska i pokrajinska administracija zajednički finansiraju izradu projekte dokumentacije za obnovu škole u Tavankutu i nastavak obnove Tehničke škole Ivan Sarić.

“Očekujemo značajna sredstva i ulaganje u te dve škole što se tiče ove godine. Ali, imamo gotovih projektno-tehničkih dokumentacija za još desetak objekata i siguran sam da ćemo našom agilnošću uspeti da dovučemo, to jest, donesemo još sredstava našem gradu i da obnovimo još nekoliko škola”- rekao je Laban.

Pokrajinska administracija, po Njilaševim rečima, samo ove godine opredelila je stotinu osamdeset miliona dinara za sufinansiranje troškova prevoza, a stotinu četrdeset i četiri miliona dinara putem konkursa za obnovu školskih objekata na teritoriji cele Vojvodine, pa i Subotice.

“Tu su sanitarni čvorovi, izolacija, krovovi, grejni sistemi najveće potrebe i dalje i mislimo tu koristiti naša sredstva i obezbediti naše podrške” – rekao je Njilaš.

U sklopu današnje posete Subotici, Njilaš je razgovarao i sa predstavnicima obrazovanih ustanova, a posetio je i nekoliko škola.

 

RTVKOMENTARI

 1. Žuti lopov kaže:

  Molim gospodina Njilaša da buduća gradilišta ne obilazi autom, hvala

 2. Zozon kaže:

  @Žuti lopov
  Miši sledeći put dođi helikopter om pa nek puknu.

 3. genitivus explicativus kaže:

  Ulaganja u cigle, pesak i krec, nije ulaganje u skolstvo. To je ulaganje u gradjevinarstvo. Ulaganje u skolstvo je ulaganje u edukaciju, i to kako u one koji edukuju, tako i u one koje se edukuje.

 4. Pajo kaže:

  Sada skola sluzi samo za cuvanje dece.Baterije izkoristene po hodnicima izparavaju I truju decu.Svake godine strajk.Knjige kasne.Prosek na ispitu u 8 razredu svake godone sve slabiji.Uskoro u trecem razredu ni matematike nece biti.Skole bez ograda .Neobelezeni prelazi preko puta do skola.Ma nosite se u tri lepe.

OSTAVITE KOMENTAR