Subotičani i Makedonac uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a u saradnji sa austrijskom i mađarskom policijom uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Uhapšeni su V.Đ. (1994), T.E. (1984), S.D. (1977), J.M. (1991) i P.N. (1994), svi iz Subotice, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćen i državljanin Severne Makedonije Š.K. (1968), koji je kako se sumnja organizator ove grupe.

On se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Subotici zbog istog dela, a za ovim licem su tragale i policije Mađarske i Severne Makedonije. Prijavom je obuhvaćen i S.Č. (1950) iz Subotice, koji se od ranije nalazi u pritvoru u Mađarskoj takođe zbog krivičnog dela krijumčarenje ljudi.

Sumnja se da su članovi ove grupe u periodu od sredine oktobra do sredine novembra 2018. godine za veći broj osoba albanske nacionalnosti sa područja AP KiM omogućili prebacivanje preko državne granice sa Mađarskom i dalji nedozvoljeni tranzit do teritorije Austrije.

Oni su, kako se sumnja, organizovali prihvat na teritoriji Subotice za osobe, albanske nacionalnosti sa AP KiM, kojima su omogućavali da pešice ilegalno pređu granicu Republike Srbije. U međuzoni su im predavali putne isprave osoba sa kojima imaju fizičke sličnosti, uz pomoć kojih su ova lica zatim ulazila na teritoriju Mađarske.

Potom su im organizovali dalji nedozvoljeni tranzit preko teritorije Mađarske do konačne destinacije na teritoriji Austrije, a kako se sumnja za navedeno su uzimali oko 900 evra po osobi.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR