Subotičani piju kvalitetnu vodu

I pored toga što u okolini ne postoje nadzemni izvori i akumulacije, Subotičani za razliku od nekih drugih gradova u Vojvodini piju vodu zavidnog kvaliteta. Zakonske propise po pitanju kvaliteta subotički „Vodovod i kanalizacija“ postiže procesom prečišćavanja podzemnih voda, tokom kojeg se poštuju strogi standardi kvaliteta. Njihova iskustva, kao i novine u standardnima, bile su neke od tema „Dana kvaliteta“ u Regionalnoj privrednoj komori Subotice.

voda-iz-cesme

Zahvaljujući specifičnosti Panonske nizije, Subotičani se pijaćom vodom snabdevaju iz dubinskih izvora u zemlji. Takva voda opterećena je materijama poput gvožđa, amonijaka i arsena. Subotički „Vodovod i kanalitzacija“ takvu vodu prečišćava do nivoa koji više nego zadovoljava zakonske propise. O tome svedoče i standardi koje preduzeće primenjuje, a koji su dokaz kvaliteta potrošačima.

„Posedujemo HACCP, ISO 9001, 14001, OHSAS, tako da mogu da kažem da što se tiče tih standarda maksimalno se trudimo da potrošačima obezbeđujemo kvalitetnu i upravljački i sa svih aspekata kvalitetnu vodu“, kaže Renata Radulović Novak, subspecijalista mikrobiologije u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Standardi u proizvodnji pijaće vode bili su samo jedna od tema na današnjem Danu kvaliteta u Regionalnoj privrednoj komori Subotica. Kako je predstavljeno okupljenima, izmene u standardima kvaliteta usmerene su na pojednostavljenje zahteva. Tačnije, traži se manje papirologije, a više suštinskog rada.

„Polaže se dosta i na ispitivanje, identifikaciju, analizu i ocenjivanje rizika. Dakle, da se odluke što kvalitetnije pripreme i da na osnovu toga to polje kvaliteta bude kvalitetnije pokriveno i da bude, na kraju krajeva bolji proizvod i bolji proces, što će obezbediti bolje rezultate rada i za celokupnu firmu“, navodi Andraš Kiči, predstavnik sertifikacione kuće „Certop“.

Dan kvaliteta je tradicionalna manifestacija Regionalne privredne komore Subotica na kojoj se svake godine zainteresovanim preduzetnicima i preduzećima predstavljaju novine iz oblasti standardizacije. Učešće je besplatno.

 

RTV

 KOMENTARI

 1. ivana kaže:

  Ako je voda kvalitetna, zašto na sednicama skupštine grada ne poju gradsku vodu iz slavine nego piju flasiranu Rosu?

 2. lacika kaže:

  Ma vodovod je lopov , kao dimnjacar, kao cistoca itd. Voda je prandava i delimicno otrovna.

 3. krass1 kaže:

  Ovo sam pisao vec. U skoli smo ucili da je voda tecnost bez boje, ukusa i mirisa. E, ova nasa iz vodovoda ima i boju i ukus, a bogami i miris. Kada god odvrnes slavinu okolo se siri miris hlora, dok je voda blago zamucena. Bar je to tako kod nas u Sandoru.

 4. Rastafarijanac kaže:

  Koliko je plaćamo, trebalo bi curi pivo…

OSTAVITE KOMENTAR