Subotičani predstavljaju Srbiju na Svetskom školskom prvenstvu u fudbalu

Do početka Svetskog školskog prvenstva u fudbalu, koje se ove godine održava u Beogradu, ostalo je još desetak dana. Srbiju na planetarnoj smotri predstavljaju đaci Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice.

Mladi fudbaleri Hemijsko-tehnološke škole Subotica sa velikim ambicijama očekuju Svetsko školsko prvenstvo koje će na njihovo veliko zadovoljstvo imati prilike da igraju na domaćem terenu u Beogradu.

Plasman na ovo značajno takmičenje subotički đaci su izborili pobedom na republičkom takmičenju prošle godine. Kao i tada i za ovo prvenstvo se pripremaju maksimalno ozbiljno.

„Svaki dan smo trenirali i pripremali se za ovo. Znali smo da ćemo ostvariti veliki uspeh za školu. Nadamo se najboljem na Svetskom prvenstvu“, kaže Srđan Hrstić.

„Smatram da smo se jako dobro pripremali i da ćemo ostvariti dobar uspeh, kao što smo ostvarili do sada. Daćemo sve od sebe“, dodaje Pavle Stojanović.

„Naše očekivanje tamo je da će ekipe biti dosta jake. Svi momci treniraju zajedno kao mi, svi su iz istih klubova . Mi idemo tamo da pokažemo šta znamo i šta smo uradili do sada“, zaključuje Oliver Jovanović.

Ovi momci su iskusni fudbaleri. Većina njih već godinama trenira u Spartaku i Bačkoj. Protivnike za sada ne znaju.

„Na žalost još nemamo informacija, ali znamo da će se igrati na osam terena. Dolaze zvučna imena poput Brazila, Argentine, Nemačke, Austrije, znači biće jaka konkurencija to možemo biti sigurni“, objašnjava Arpad Nađ Varjaš, profesor fizičkog vaspitanja.

Kako bi nagradila uspeh učenika i podstakla ih na što bolji rezultat, škola im je poklonila patike. Ova škola je inače donela stratešku odluku da pruži svu neophodnu pomoć đacima koji sa aktivno bave sportom, pre svega kroz usklađivanje školskih obaveza sa treninzima i utakmicama.

„Na taj način želimo da im omogućimo da ništo od ovoga ne zanemare nego da završe školu na pravi način, da steknu neku diplomu i da mogu da se bave sportom kojim su želeli. Naravno iskoristio bih priliku da pozovem ostale naše mlade sugrađane koji smatraju da sport može da predstavlja deo njihove karijere da upišu Hemijsko-tehnološku školu“, ističe direktor Nikola Matković.

Svetsko školsko prvenstvo u fudbalu biće održano od 6. do 14. aprila.

Subotička ekipa će do tada u saradnji sa Fudbalskim klubom Spartak odraditi tri treninga, a nakon toga sledi velika borba na fudbalskim terenima u Beogradu.

 

RTVKOMENTARI

  1. fudbaler kaže:

    trening sa Spartakom!? … ahahahahhahahahaha … koji stručnjak iz Spartaka će ih pripremiti za mali fudbal!?

OSTAVITE KOMENTAR