“Subotička toplana” spremna za grejnu sezonu

„Subotička toplana“ je obavila potrebne remonte i obezbedila dovoljno energenata za nesmetan početak grejne sezone. Kada će radijatori postati topli zavisiće od vremenskih (ne)prilika, a cena će, po svemu sudeći, biti ista kao i lane.

„Subotička toplana“ spremna je za početak nove grejne sezone, a cena isporuke toplotne energije će, po svemu sudeći, ostati ista kao i lane, poručuju iz ovog javno-komunalnog preduzeća.

“U ovom trenutku najvažnije je da je “Subotička toplana” izvršila svoje remontno-investicione aktivnosti što znači da smo spremni za daljinsko grejanje. Što se tiče energenata, tu sigurno neće biti problema. Ono što sigurno sve interesuje su cene. One će, bar za sada, mirovati, a šta će se desiti u budućnosti, to ćemo videti”, kaže Dervo Ahmetović, direktor JKP “Subotička toplana”.

Da bi radijatori bili topliji, a korisnici daljinskog sistema grejanja zadovoljniji, JKP “Subotička toplana” obavila je sve potrebne remonte.

“Ove godine smo izvršili sanaciju betonskog dimnjaka koji je star nekoliko decenija. Promenom energenta, odnosno prelaskom sa mazuta na gas, smo prilagodili dimnjak metalnim ulošcima tako da očekujemo da će i daljinsko grejanje bolje funkcionisati”, objašnjava Dervo Ahmetović.

Na daljinski sistem grejanja do skoro je bilo priključeno oko 10.500 korisnika, a u ovom preduzeću tvrde da su u poslednje vreme dobili i nove te da se gotovo 13.000 Subotičana greje posredstvom JKP “Subotička toplana”.

“Ove godine smo imali rekordan broj priključaka, kao što nismo godinama unazad. Rekordnih 13.000 kvadratnih metara grejne površine je priključeno na daljinsko grejanje u Subotici. Na taj način smo potvrdili ono što godinama radimo, a to je da smo uspeli da povratimo poverenje naših korisnika i da daljinsko grejanje nije skupo kao što se priča”, tvrdi Dervo Ahmetović, direktor JKP “Subotička toplana”.

Da li će radijatori postati topli 15. oktobra, kada i zvanično počinje grejna sezona, ili će “Miholjsko leto” to odgoditi na neko vreme, zavisiće od vremenskih prilika, poručuju iz JKP “Subotička toplana”.

RTVKOMENTARI

 1. Milijana kaže:

  Bobicu kada ti ističe mandat

 2. (ba)laban kaže:

  Go*na lažljiva!

 3. Ludi milojko kaže:

  DERVO,BOBIC,NATASA MUNISIC.GDE CE NAM KRAJ SA TAKVIM STRUCNJACIMA.NI ZA RAD U TRAFICI NISU

 4. pista kaže:

  Oooops… 65 miliona???

  Република Србија
  Аутономна Покрајина Војводина
  ГРАД СУБОТИЦА
  Градско веће
  Број: III-022-200/2018
  Дана: 04.10.2018.g.
  С у б о т и ц а
  На основу члана 57. став 1. тачка 2. и члана 100. став 3. Статута Града Суботице („Службени лист општине Суботице“, бр. 26/08 и 27/08-испр. и „Службени лист Града Суботице“, бр. 46/11 и 15/13) и члана 26. став 3. Одлуке о оснивању Јавног комуналног предузећа „Суботичка топлана“ Суботица („Службени лист Града Суботице“, бр. 53/16)
  Градско веће је на својој 108. седници одржаној дана 04.10.2018. године, донело

  Р Е Ш Е Њ Е
  о давању сагласности на Одлуку о задуживању Јавног комуналног предузећа „Суботичка топлана“ Суботица
  I
  Даје се сагласност на Одлуку о задуживању коју је донео Надзорни одбор Јавног комуналног предузећа „Суботичка топлана“ Суботица дана 15. августа 2018. године, под бројем: 346-2/18.
  II
  Ово решење објавити у „Службеном листу Града Суботице“.
  Градоначелник
  Богдан Лабан

OSTAVITE KOMENTAR