Suđenje bolničarki: Dala sam mužu vodu, a ne cijanid

Ne osećam se krivom. Nisam ubila mog muža – rekla je Irena Š. (56) iz Horgoša, medicinska sestra Opšte bolnice u Subotici, kojoj se sudi za ubistvo muža Ištvana Š. (63). Ona se tereti da je 19. februara ove godine, upravo u toj ustanovi suprugu ubrizgala cijanid, posle čega je on preminuo.

Optužena je juče rekla da ostaje pri onome što je ranije ispričala policiji i tužilaštvu, iako je u tom periodu stalno uzimala lekove za smirenje. Ona je izričito naglasila da suprugu, sa kojim ima sina, nije ubrizgala cijanid, kao ni da u špricu nije pronađen otrov.

– Ubrizgala sam mu vodu da bih mu razredila krv i sprečila da se začepi krvni sud – ispričala je Irena.

Pokojni Ištvan Š. je na hitan prijem došao u pratnji svoje supruge i zeta, koji takođe radi u bolnici. Po nalogu dežurne lekarke, odmah je poslat na vađenje krvi, snimanje pluća, rendgen i ultrazvuk. Na snimanja su ga odveli supruga i zet i tada je pacijent, navodno, otežano hodao i gušio se. Nalazi su pokazali da je sve u redu, ali dok je čekao otpusnu listu, Ištvan se srušio na tle.

Prema rečima lekarke koja je radila reanimaciju, pacijent je bio bez svesti. U toku pružanja pomoći ona je primetila da je Irena ubrizgala sadržaj injekcije svom mužu.

– Rekla mi je da ne daje ništa, ali odmah posle toga srčana radnja se smanjila, a pritisak je bio nemerljiv. Više puta sam je pitala šta mu je dala, prvo je govorila „ništa“, a onda je rekla „akvu“ – izjavila je lekarka.

Suđenje se nastavlja 24. decembra kada će biti ispitani ostali svedoci.

 

Večernje novostiKOMENTARI

  1. Raspop Teodosije kaže:

    Da, dala je čoveku vodu. A svi znamo koliko je subotička voda bogata cijanidom…

OSTAVITE KOMENTAR