Summer3p festival će ugostiti velike zvezde elektro scene (19. do 22. jula)

Šesnaesti „Summer3p“ festival biće održan od 19. do 22. jula na termalnim bazenima kraj Palićkog jezera, a kao najveća zvezda najavljen je tehno DJ i producent Uto Karem, čiji je nastup zakazan za 20. jul.

Već 20 godina priređuje rejv žurke na festivalima širom sveta, a producirao je veliki broj hitova koji su nezaobilazni deo setova najvećih svetskih DJ-eva.

Za miks pultom iste večeri naći će se i slovački tehno-haus DJ Denes Toth.

Dan kasnije 21. jula nastupiće škotski duo „Silicon Soul“, a muzičku podršku pružiće im mladi mađarski virtuozni DJ dvojac „Secret Factory“.

„Summer3p festival 16. put na Paliću ugostiće velike zvezde elektro scene, kao što su Uto Karem iz Italije i Silicon Soul iz Velike Britanije, čije hitove svako od nas poznaje, a da možda nije ni svestan da su to oni. Zaista smo prezadovoljni što smo uspeli da dogovorimo njihove nastupe. Nije bilo jednostavno, ali, eto, uspeli smo. Pored njih, biće tu još i izvođači iz Slovačke, Mađarske i naravno neizostavna proverena domaća podrška“, izjavio je Oliver Tomić, direktor komunikacija „Summer3p“ festivala.

Organizatori su odlučili da prvi dan festivala posvete hip-hop zvuku, a na oduševljenje brojnih domaćih fanova nastupiće Ajs Nigrutin i Timbe, članovi ultimativnog hip hop sastava „Bad Copy“, prepoznatljivog po autentičnim, duhovitim i provokativnim rimama.

„Ove godine, jedno veče biće posvećeno nečemu sasvim novom. To je neka vrsta hip hop, rep, trap muzike, koja u svetu trenutno ide uzlaznom putanjom. Bitno nam je da u ovom čudnom vremenu u kojem šund i kič uzimaju sve više maha među mladima, prikažemo šta je u stvari svetski trend u stilovima muzike i ostanemo dosledni nazivu našeg udruženja „AŠC“ (Anti Šund Corporation – Education For The Nation)“, dodao je Tomić.

Festival će i ove godine ponuditi raznovrsne prateće programe sa posebnim akcentom na kreativnim radionicama za najmlađe i „Porodičnim danom“ u nedelju koji će ponuditi zanimljive sadržaje za celu porodicu.

Tomić najavljuje desetak radionica, jedno umetničko iznenađenje, sportske programe, izložbe, prezentacije i promocije.

„Summer3p“ festival održava se od 2003. godine na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić.

Festival nosi EFFE etiketu za 2017/2018 i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji, 2015. je dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću, a od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije.

O uspehu i kvalitetu festivala govori u prilog i to da ga je 2012. godine ugledni engleski časopis „The Guardian“ uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

 

Tanjug

 KOMENTARI

  1. nije mi jasno kaže:

    Zašto se Trenchtown nije uspeo ovako održati?

OSTAVITE KOMENTAR