„Super gold” Ognjen Zorić

Nakon odlaska iz subotičke košarke, Ognjen Zorić je nastavio košarkašku karijeru na studijama u Americi. Proveo je dve godine na studijama biznis menadžmenta u Teksasu, a od jeseni će imati priliku da upozna čarobni Njujork, boraveći na univerzitetu Bridgeport.

Sa deset godina se prvi put susreo sa košarkaškom loptom i od tada je vreme provodio na košarkaškim treninzima. Počeo je u Spektru, nastavio u Su košu, a sa trinaest godina je prešao u Spartak gde je bio do odlaska u Ameriku. U Spartaku je radio sa Sašom Buljovčićem i Sašom Damjanovićem, zaigrao i u prvom timu Spartaka, a onda ga je put odveo preko bare.

 

– Nakon završetka srednje škole razmišljao sam kako i šta dalje. Želeo sam da nastavim profesionalno da se bavim košarkom, ali i da studiram. Ovde je to teže izvodljivo, tako da sam odlučio da odem u Ameriku. Mislim da nisam pogrešio. Igrao sam za univerzitet u Teksasu, a naredne dve godine ću biti u Njujorku – kaže Ognjen.

 

Imao je priliku da radi u fantastičnim uslovima. Na njemu i ostalim igračima je bilo samo da treniraju, da unapređuju svoju igru i da na utakmicama pruže maksimum.

 

– Univerzitetska košarka u Americi je na veoma visokom nivou. Igrači imaju mogućnost da salu koriste ceo dan, kao i teretanu. Znači kada poželimo možemo da odemo i vežbamo, jer cilj je da uvek budeš bolji. Drago mi je što sam imao priliku da to osetim i da vidim kako je raditi u takvim uslovima. Prezadovoljan sam svojim igrama, prve godine sam imao 10.7 poena po utakmici, a druge godine sam imao 11 poena po utakmici. Bio sam starter u većini utakmica i mislim da sam dosta pomagao svom timu da postigne dobre rezultate.

 

Njegova ekipa se takmičila u najjačoj konferenciji u Americi. Ove godine su izgubili u plej ofu od tima koji je zauzeo trinaesto mesto u celoj Americi.

 

– Kao što je na treninzima sve omogućeno, tako su i utakmice pravi spektakli. Mečeve smo igrali pred nekoliko hiljada ljudi i to je nezaboravan osećaj i iskustvo za mlade igrače. Tamo se sve vrednuje, kako igra na terenu, tako i školski uspeh. Za dve godine dobio sam dve nagrade. Zahvaljujući igrama koje sam pružao izabran sam u drugi tim Teksas konferencije, a dobio sam i akademsku nagradu za prosek u školi, tj. bio sam najboji student u timu. Ipak najznačajnija mi je nagrada „Super gold”. Ona se dobija za postignut uspeh i sve prikazano u košaraci, ali i u školi, a obuhvata i ponašanje na terenu i van njega.

 

 

Boravak u Americi mu je mnogo značio. Osamostalio se, stekao nove navike i upoznao jednu drugačiju kulturu i društvo.

 

– Tamo sam morao da brinem o svemu, nije bilo kao kod kuće. Imao sam i neke druge obaveze, ali mislim da mi je sve to značilo dosta i da sam sazreo kao ličnost. Mislim da sam u velikoj prednosti u odnosu na moje vršnjake, jer svaki dan naučim nešto novo. A sve to će mi mnogo značiti u daljem životu i karijeri.KOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    Eh, da je Srbiji što više ovakvih, kvalitetnih, mladih ljudi!

OSTAVITE KOMENTAR