Važno obaveštenje iz subotičke Opšte bolnice

Prema najnovijem dnevnom izveštaju subotičke Opšte bolnice o epidemiološkoj situaciji – Kovid 19, u poslednja 24 sata od posledica Kovid bolesti preminuo je jedan pacijent, starosti 73 godine, sa prebivalištem na teritoriji Severnobanatskog okruga.

Od 17 pregleda koliko je obavljeno u poslednjih 24 sata u Kovid respiratornoj ambulanti subotičke Opšte bolnice, još pet pacijenata je zadržano na bolničkom lečenju, tako da se u Kovid delu bolnice nalazi ukupno 94 pacijenta.  Sedam pacijenata se nalazi u Kovid jedinici intenzivnog lečenja, četiri su na mehaničkoj ventilaciji.

Među zdravstvenim radnicima nije bilo potvrđenih na Kovid, a na dalje kućno lečenje i izolaciju otpušteno je 7 pacijenata.

Danas su na Sajtu Opšte bolnice Subotica objavljeni i brojevi lokala putem kojih se najbliži članovi porodice mogu interesovati o zdravstvenom stanju pacijenata koji se leče u Kovid delu bolnice.  Inforamacije se mogu dobiti svakoga dana, uključujući i vikende i praznike, u periodu od 15 do 16 časova pozivom na broj 024/555-222 i to na sledeće lokale:

 1. Kovid-Jedinica intenzivnog lečenja – lokal 343
 2. Kovid-Odeljenje za infektivne bolesti – lokal 261
 3. Kovid centar 1 – lokal 484
 4. Kovid centar 2 – lokal 290

 

 KOMENTARI

 1. šugavi kaže:

  Severnobanatski okrug u subotičkoj bolnici?Pa zar oni nemaju bolnicu u svom okrugu?Treba im ponoviti lekciju iz geografije kao kad je onaj profesor na karti Vojvodine pokazivao i govorio:ovo vam jesrem,ovo jebanat,a ovo jebačka.

 2. subotičanka kaže:

  Severnobanatski okrug su i Bački Vinogradi i ,Mali Pesak i Kanjiža…!
  Adminisrativna granica okruga je čudo

 3. lgbtpopulacija kaže:

  Kanjiza, Ada i Senta su severna Backa i gravitiraju Subotici, ali svi znamo zasto su pripojeni severnobanatskom okrugu i Kikindi.

 4. jasso kaže:

  Važno saopštenje bi bilo da ste izneli podatke i za ostale bolesnike,na primer kad će ambulante u okviru bolnice početi sa radom,jel ima i nas običnih bolesnika koji nismo COVID pacijenti i koji smo operisani na drugim odelenjima i treba da idemo uskoro na kontrole posle otpusta iz bolnice,o tome ništa,čak ni lekari ne znaju,znači drugi pacijenti nisu važni i za nji ne postoji briga kako su……..

 5. (ba)laban kaže:

  @šugavi

  Subotička bolnica se trenutno u zdravstvenom sistemu vodi kao kovid bolnica. Otud i građani iz severnog Banata u subotičkoj bolnici.

 6. (ba)laban kaže:

  @jasso

  Ukoliko nisi oboleo od korone nema šanse da te pregleda neki specijalista, a ukoliko si zaražen koronom tretiraju te kao gubavca. Nisu oni aplauzi bili namenjeni baš svim zdravstvenim radnicima. Subotički medicinari, pogotovo ovi po lokalnim-kvartovnim ambulantama, su užasni.

 7. Pera kaže:

  Ba(lvan) je najproduktivniji agitprop bot mekburgeraš.

OSTAVITE KOMENTAR