Sve više Subotičanki trenira kik boks

Sport koji je poslednjih godina sve više popularan kod žena i devojčica je kik boks. U subotičkom Ultimat fajter klubu „Spartak“ kažu da ovaj sport podjednako treniraju žene i muškarci. Razlozi su mnogobrojni među kojima su sticanje kondicije, samoodbrana, a ovaj sport pomaže i da se izgube suvišni kilogrami.

Jasmina Nađ iz Ultimat fajter kluba „Spartak“ kik boks trenira više od deset godina. Kada je počela da trenira nije imala ambiciju da se takmiči, a danas je internacionalna šampionka u profi boksu 2018.godine kada je i osvojila pojas, vice šampionka MMA, šampionka Srbije K1.

RTV

„Osvajala sam u kik boksu prva mesta, druga mesta na svetskom prvenstvu, svetskim kupovima. A evo zadnjih pet godina se bavim baš profi boksom. Pa sam 2018.godine, u februaru osvojila „Belgijski pojas“, kaže Jasmina Nađ, bokserka iz Ultimat fajter kluba „Spartak“

Klub Ultimat fajter „Spartak“ postoji oko 15 godina i ima veliki broj članova. Jedan od trenera, Predrag Paklar kaže da u poslednje vreme sve je više žena zainteresovano da trenira boks ili kik boks i to različitog starosnog doba.

„Znači radi kondicije, snage i samoodbrane, pošto u gradu ima različitih dešavanja. Devojke da bi stekle jedno samopouzdanje dolaze kod nas i redovno treniraju. Posvećujemo im više pažnje zbog samodbrane“, rekao je Predrag Paklar, trener, Ultimat fajter kluba „Spartak“.

RTV

U klubu se trenira kik boks, MMA, Kung fu Sanda. U poslednje vreme takmičari i takmičarke pomenutog kluba osvajaju zavidne rezultate.

„Trenutno imamo samo dve takmičarke. To su Jasmina i mala Kristina koje su u kik boksu i u sandi, a dosta muškaraca se takmiči za MMA“, objašnjava Paklar.

Kik boks je izrastao iz istočnjačkih borilačkih veština kao što su karate, tekvondo (taekwondo), kung fu ali i boks.

 

RTVKOMENTARI

 1. croat kaže:

  Sto se mene tice sport bi bio obavezan za osnovnoskolce i srednoskolce obavezan svakodnevno a ne da bude vest da par devojaka trenira nesto!

 2. punisher kaže:

  kakva nam je policija jos malo pa ce i penzioneri na kik boks da bi mogli odbraniti sebe, jer momci u plavom nista korisno ne rade. obicno se pojave kad je vec odavno kasno.
  Inace svaka cast za ove cure i kao sto je croat rekao svi bi trebali da treniraju nesto svaki dan, makar pola sata.

 3. djordje kaže:

  Klub….leglo svega i svačega

 4. Mister No kaže:

  Trenirajte cure,pa kad vas napadne neki majmun majegeri u glavu.

OSTAVITE KOMENTAR