Svečano otvaranje vojvođanske Sportske akademije

Događaju je prisustvovao i premijer Mađarske Viktor Orban. U pozdravnom govoru je naglasio da sport povezuje narode Istočne Evrope.

Viktor Orban, premijer Mađarske i Janoš Žemberi, predsednik TSC-a zajedno su presekli vrpcu i predali na korišćenje Vojvođansku sportsku akademiju.

Janoš Žemberi je izrazio zahvalnost mađarskoj državi što je pomogla izgradnju akademije, kao i za stručnu pomoć.

„Mađarskoj dugujemo zahvalnost što je stala uz nas kada smo se usudili da sanjamo hrabre snove, što su prepoznali važnost naših stremljenja i prihvatili našu inicijativu. Dobili smo značajnu materijalnu i stručnu pomoć i zahvaljujući tome naša nastojanja su uspešno ostvarena. Infrastrukturni razvoj, iz kojih je nastao ovaj divan objekat i ovi tereni, u daljem periodu pratiće jedan savremeni centralni objekat na mestu nekadašnjeg gradskog stadiona, što ukazuje na značaj sporta, nosi veliku društvenu i privrednu važnost“ rekao je Janoš Žemberi, predsednik TSC-a.

Viktor Orban, premijer Mađarske, imenovao je sport zajedničkim jezikom srednje Evrope. Naglasio je da u Evropi jačaju oni koji su složni. Srbi i Mađari izabrali su slogu na polju politike, privrede, kulture i sporta – zaključio je Viktor Orban.

„Zašto Bačka Topola? Za ozbiljne poslove, dame i gospodo, potrebni su partneri. Hrabri, posvećeni, sa snažnom vizijom. Mene je dobra sudbina spojila sa Janošem Žemberom koji je prihvatio podršku mađarskog sporta i  njegovo razumno korišćenje u Srbiji. Njegov predlog je bio, da ovde započnemo“ rekao je Viktor Orban, premijer Mađarske.

Viktor Orban je rekao da je Akademija u Bačkoj Topoli tek početak, jer je u planu izgradnja brojnih sprotskih centara i treba rešiti sportsko vaspitanje za hiljade dece.

TSC se u okviru podmlatka bavi sa 1.500 dece. Izgradnju Fudbalske akademije koja ima četiri terena, deo za smeštaj, teretanu, učionice i savremenu opremu matična država pomogla je sa 9,5 miliona evra.

RTV Pannon

 KOMENTARI

 1. nerist kaže:

  a vucic ni stare vrtice da popravi renovira…e vucicu vucicu….

 2. Hrvoje Macanović kaže:

  E, slepče polupismeni …

 3. nerist kaže:

  maca hrvojevic
  obidjite vrtice u Subotici…

 4. pista kaže:

  Ko je predstavljao drzavu Srbiju??? Ili je ovo mozda bio privatni Orbanov program???

 5. Pajo kaže:

  Bolje da si kod kuce obnovio neku bolnicu nego nekom treceligasu dao ovolike pare!Mafijo!

 6. Realni (Jedini pravi Realan original) kaže:

  Pripajanje Vojvodine Novoj Austrougarskoj teče po planu.

  (Od objavljivanja komentara istovetne sadržine pre devet dana traje lov na veštice. Istina smeta.)

 7. nerist kaže:

  neka i to samo da se otarasimo vucica… lep je bec lepa je pesta…

 8. Delvidek kaže:

  Raduje me iszkreno što ova veličina od čoveka i spaszutelj Europe dolazi sve više frekventno u oteti deo Mađarske. Hvala Orbane što tako uporno radite na vraćanje magyarskih terotirija što su otete!

OSTAVITE KOMENTAR