SVM je sa zabrinutošću primio vest o odluci Doma zdravlja

Gradski Odbor Saveza vojvođanskih Mađara , kojom je od 1. marta u mesnim zajednicama Čantavir i Bajmok ukinuto popodnevno dežurstvo hitne pomoći kao i noćno dežurstvo lekara.

Za nas je neprihvatljivo da se decenijama vratimo unazad i umesto da se obezbeđuje što šira zdravstvena nega za dva naselja i sela u okolini, za više od deset hiljada građana Subotice se ukida hitna pomoć i noćno dežurstvo lekara.

Gradska organizacija Saveza vojvođanskih Mađara, uzevši u obzir interese građana koji žive u Čantaviru i Bajmoku i okolnim selima, kao i pre svega pravo na osnovnu zdravstvenu negu, očekuje da će direktor Doma zdravlja u Subotici da preispita svoju odluku.

Stručni kadrovi SVM će dati predloge sa željom da pomognu u pronalaženju takvog rešenja kojim bi se zadržao postojeći nivo zdravstvene zaštite.

 

Gradski Odbor Saveza vojvođanskih Mađara u SuboticiKOMENTARI

 1. pista kaže:

  cccc… hm, pa gospodo jeste li u vlasti ili niste? Sta se pravite mutavi? Kako vas nije sramota? Pa nije narod sisao vesla… pa Gebels ja malo dete za vas. Evo da vam dam savet: dogovorite se sa vasim koalicionim partnerom…. ali posle bez ikakve pompe i slikanja molicu lipo i fino.

 2. Ime kaže:

  SVM kobajagi nije znao za ovu odluku, pa su se sada našli u čudu. E pa ne može i saradnja sa naprednjacima i politički poeni kod sunarodnika. Sedenje na dva stolice, obično dovede do toga da propadneš . Saopštenje je jadno i sramotno.

 3. Subotica kaže:

  Moj otac je preziveo infarkt zahvaljujuci dezurnoj ekipi hitne pomoci u Bajmoku….

 4. Mason kaže:

  Cilj je „metropolizacija“ zivota u Srbiji tj da se sela i manja mesta ugase.Namerno sam stavio navodnike da to shvatite uslovno,jer metropola ima drugacije znacenje u praksi,kao i“ titula doktora nauka“.Naime da kod starih biologija ucini svoje a za vitalnije tu je bas DR.MR.MSCI…. Nenad Ivanisevic sa svojom mrezom centara. Omladina ce da se raseli na zapad ili preseli u nase gradove da rade kao robovi za africke dnevnice i zivot u betonskim naseljima bez kontakta sa prirodom sem kad kupuju namirnice na rasprodaji kod Matijevica ili u Rodi.Clj je da resursi na kojima gravitiraju sela lakse predju u ruke onih koji na tome rade uz pomoc naprednjackog kartela i svevisnjeg i bezgresnog koji je instaliran zbog toga bez obzira na mracnu proslost.Ovo je jedna u mera u planu koji je usvojen……Nista nije slucajno.A SVM se ponasa ziheraski gledajuci da „otkine parce politickog zalogaja sa politickog lesa zvanog SNS“.

 5. rax kaže:

  da li vms trazi nasu pomocu ili zbog cega se oglasava preko medija? mozda ne znaju da su oni u koaliciji sa ovima, sto su doneli ove odluke. ako neko poznaje nekog znacajnog iz vms, neka ima kaze da treba da se dogovore sa svojim koalicionim partnerima i rese ovaj problem. bila bih zahvalna isto tako kada bi im neko rekao da su za ovo placeni, tj. da smo mi njihovi poslodavci, tako da ne moraju nekim otvorenim pismima, za nista,, da skupljaju neke politicke poene.

 6. Salamander kaže:

  To su shvatili tek kad je njihov poznati član pregazio čoveka kolima u blizi Čantavira, a hitna pomoć nikako da stigne, pošto je dolazila skroz iz Subotice.

 7. Joso kaže:

  Nema se više šta tražiti na selu, ajmo svi u grad i ovako su nam već zatvorili kancelarije matičara, mz, pošte i neće tu biti kraj.

 8. Pajo kaže:

  A minisztérium a felelős? És miért van abban a minisztériumban államtitkára a VMSZ- nek? A szabadkai VMSZ elnöksége tiltakozik, miután a tegnapi vkt rendkívüli ülésén értesült Maglai Jenő felszólalásából, hogy megszűnt Bajmokon és Csantavéren az éjszakai ügyelet? Vajon miről tud a városvezetésben részt vállaló VMSZ , ha még erről sem tudott?
  Tiszta szerencse, hogy javaslata a megoldasra az lenne! Utólag! A közleménye szerint. Felháborító ez mindenestől tokkal, vonóval, tudósítással együtt.

 9. Pravdoljub.. kaže:

  Šta je napisano u komentaru gospodina PAJO?

 10. rax kaže:

  pajo kaze: da ce izgleda u cantaviru a i u bajmoku cakanj finansirati spomenik matyas kiralyu, ali da ce tamo biti sve ispisano samo cirilicom.

 11. pista kaže:

  Ma rax se zeza. Kljucna recenica Paje je u kojoj podseca svm da imaju drzavnog sekretara u ministarstvu zdravlja.

 12. Xo kaže:

  @rax Od reči do reči

OSTAVITE KOMENTAR